Marinated Smoked Olives Recipe

Marynowany Wędzone oliwki Przepis



Od palacza habanero

Grupa z nas spotyka się raz w roku i porównaj produkty, które sami się stworzyliśmy, które można podać z chłodnicy. To jedno z trzech potraw, które przyniosłem w tym roku (2009) i zdecydowanie mój ulubiony, a także wielki hit z innymi członkami grupy.

Ingredients

Dwie puszki dojrzałych czarnych oliwek bez pestek o pojemności 6 uncji lub 8 uncji, zapakowane w wodę

¼ C ocet balsamiczny

1 do 2 łyżek octu jabłkowego (dostosuj do tego, jak pikantny lubisz)

2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

½ Duża żółta cebula – przeciąć korzeń aż do łodygi i pokroić w bardzo cienkie plasterki

2 średnie ząbki czosnku – pokrojone w bardzo cienkie plasterki

1 łyżeczka sosu Worcestershire

Ściśnij suche, pokruszone płatki czerwonej papryki

Sól i pieprz do smaku

Przepis można łatwo podwoić

Preparation

Odcedź oliwki, rozłóż je na kilku warstwach ręczników papierowych i pozostaw do wyschnięcia na 30 minut.

Lekko posmaruj oliwki oliwą (bardzo cienką warstwą). Użyj konfiguracji zimnego dymu i zimnego dymu przez 2 godziny. Użyłam orzechów pekan i wyszło świetnie.

Pokaż na stojaku z suszonymi owocami Bradleya, właśnie wyjęty z wędzarni.

Podczas gdy oliwki są w wędzarni; w małej misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz cebuli i czosnku.

Gdy składniki dobrze się wymieszają, spróbuj i dopraw przyprawami.

Dodaj cebulę i czosnek (jeśli czujesz, że masz za dużo cebuli, możesz ją zmniejszyć); na koniec dodać oliwki.

Jeśli oliwki nie są całkowicie zanurzone, dodaj więcej octu balsamicznego i oliwy z oliwek (2 części octu balsamicznego i 1 część oliwy) i w razie potrzeby dostosuj ocet jabłkowy.

Wszystkie składniki umieścić w szczelnym pojemniku. Odkryłem, że czterokubkowy ziploc Twist'n Loc świetnie się do tego nadaje – litrowy słoik też się sprawdzi.

Upewnij się, że używasz pojemnika niereaktywnego, takiego jak szkło, plastik lub stal nierdzewna.

Proces marynowania:

Pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godziny, od czasu do czasu mieszając.

Jeżeli korzystałeś z pojemnika lub słoiczka Twist'n Loc, po prostu nim kilka razy potrząśnij.

Przełożyć do lodówki i dla najlepszego efektu pozostawić w marynacie na kolejne 2 dni.

Dłuższe marynowanie zwiększa smak oliwek.

Wyjąć z lodówki i pozostawić w temperaturze pokojowej na 20 minut, a następnie wymieszać przed podaniem.

Oliwki można przechowywać w lodówce około 2 tygodni.

Im wyższą temperaturę podasz oliwkom, tym intensywniejszy będzie smak dymu.

W niższych temperaturach serwowania uzyskasz wyraźniejszy smak octu.

Odmiany:

Jeśli chcesz, możesz mieszać oliwki czarne i kalamata lub dowolną kombinację lub mieszane oliwki, do jednego funta. Jeśli używasz zielonych oliwek solonych, zachowaj ostrożność i nie dodawaj dodatkowej soli.

Przed wędzeniem i/lub marynowaniem nadziewaj oliwki serem, kawałkami szynki, a nawet orzechami.

Zamiast czosnku użyj pokrojonego w plasterki świeżego imbiru.

Pikan
 Drewno

Bisquettes Pecan dla palaczy Bradley

Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now