Wrzucone i wędzone Czapki grzybowe Przepis
Szukasz smacznej i zdrowej przystawki? Nasz wypchany i wędzony przepis na czapkę z grzybami ma delikatne czapki grzybowe wypełnione pyszną mieszanką sera, a następnie powolnego palenia dla zadymionego, satysfakcjonującego smaku, który sprawi, że chcesz więcej.
Ingredients
Grzyby - łodygi usunięte
Wędzony czosnek:
1 Duża główka czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Preparation
Grzyby:
1. Rozgrzej wędzarnię do 160°C. Drobno posiekaj połowę łodyg
2. W misce połącz posiekane nóżki grzybów, farsz, ser, masło i cebulę.
3. Mieszaj aż do dokładnego wymieszania.
4. Do każdej czapki grzybowej włóż około 1 łyżeczki mieszanki grzybów.
5. Ułóż je na nienatłuszczonej blasze do pieczenia.
6. Wędzić przez 12 minut lub do całkowitego rozgrzania. Podawaj je, gdy są jeszcze ciepłe.
Wędzony czosnek:
1. Rozgrzej wędzarnię do 107°C.
2. Odetnij górę główki czosnku, połóż ją na tacy w wędzarni i skrop czosnkiem 1 łyżką oliwy z oliwek
3. Włóż czosnek do wędzarni na 45 minut. Gdy czosnek będzie miękki i brązowy, wszystko jest gotowe.
4. Poczekaj, aż czosnek ostygnie, a następnie wyjmij jego połowę jako składnik przepisu. Całkiem nieźle jest też po prostu wymieszać go z solą i posmarować nim chrupiący chleb.
Przepis autorstwa: Marc jest na grillu