Wędzony Słodki ziemniak Przepis na gulasz
Po paleniu mięsa i ryb przez cały tydzień potrzebujesz dnia równowagi, aby ponownie zwiększyć poziom warzyw. I tak, wiemy, warzywa brzmią o wiele bardziej nudno niż dobry wędzony mostek lub delikatnie wędzony łosoś. Ale nadal zaskoczyłoby to, jak palenie warzyw daje naprawdę przyjemny zwrot do smaku warzyw. Pomyśl o pierzeniu swoich warzyw na grillu. Daje ci tylko ten zwrot gotowania na świeżym powietrzu. Teraz wypróbuj ten przepis na wędzone gulasz ze słodkich ziemniaków! Obfity, zdrowy i super pyszny!
Ingredients
3 Słodkie ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
1 łyżka oleju
1 Duża cebula, pokrojona w kostkę
4 ząbki czosnku, posiekane
1 łyżeczka kurkumy
½ łyżeczki curry w proszku
½ łyżeczki kminku
¼ łyżeczki płatków chili
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki czarnego pieprzu
¾ łyżeczki cynamonu
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
1 szklanka wywaru warzywnego
1 puszka ciecierzycy (14 uncji)
1 puszka pokrojonych w kostkę pomidorów (14 uncji)
Kolendra
Preparation
Wędzić kostki słodkich ziemniaków przez 1 godzinę z biszkietami olchowymi w temperaturze 250°F
Cebulę i czosnek podsmaż na oleju przez 2-3 minuty na małym ogniu
Dodać przyprawy, bulion i wędzone słodkie ziemniaki, doprowadzić do wrzenia
Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż słodkie ziemniaki będą miękkie
Dodać ciecierzycę i pomidory z puszki
Gotuj przez kolejne 5 minut
Podawać z kolendrą
Cieszyć się!
Leny Clayton
Olcha
drewno
Olcha jest powszechnie stosowana do wędzonego łososia ze względu na jej łagodniejszy smak. Jednak dzięki lekkiemu, słodkiemu i piżmowemu smakowi jest to gładki aromat dymu, idealny do niemal każdego dania.
Shop Now