alt=smoked veggie stew

Wędzony Słodki ziemniak Przepis na gulasz



Po paleniu mięsa i ryb przez cały tydzień potrzebujesz dnia równowagi, aby ponownie zwiększyć poziom warzyw. I tak, wiemy, warzywa brzmią o wiele bardziej nudno niż dobry wędzony mostek lub delikatnie wędzony łosoś. Ale nadal zaskoczyłoby to, jak palenie warzyw daje naprawdę przyjemny zwrot do smaku warzyw. Pomyśl o pierzeniu swoich warzyw na grillu. Daje ci tylko ten zwrot gotowania na świeżym powietrzu. Teraz wypróbuj ten przepis na wędzone gulasz ze słodkich ziemniaków! Obfity, zdrowy i super pyszny!

Ingredients

3 Słodkie ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę

1 łyżka oleju

1 Duża cebula, pokrojona w kostkę

4 ząbki czosnku, posiekane

1 łyżeczka kurkumy

½ łyżeczki curry w proszku

½ łyżeczki kminku

¼ łyżeczki płatków chili

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki czarnego pieprzu

¾ łyżeczki cynamonu

¼ łyżeczki gałki muszkatołowej

1 szklanka wywaru warzywnego

1 puszka ciecierzycy (14 uncji)

1 puszka pokrojonych w kostkę pomidorów (14 uncji)

Kolendra

Preparation

Wędzić kostki słodkich ziemniaków przez 1 godzinę z biszkietami olchowymi w temperaturze 250°F

Cebulę i czosnek podsmaż na oleju przez 2-3 minuty na małym ogniu

Dodać przyprawy, bulion i wędzone słodkie ziemniaki, doprowadzić do wrzenia

Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż słodkie ziemniaki będą miękkie

Dodać ciecierzycę i pomidory z puszki

Gotuj przez kolejne 5 minut

Podawać z kolendrą

Cieszyć się!

Leny Clayton

Olcha
 drewno

Bisquettes olchowy dla palaczy Bradley

Olcha jest powszechnie stosowana do wędzonego łososia ze względu na jej łagodniejszy smak. Jednak dzięki lekkiemu, słodkiemu i piżmowemu smakowi jest to gładki aromat dymu, idealny do niemal każdego dania.

Shop Now