Poppers Jalapeño z Łosoś
Zacznij przyjęcie z tymi smacznymi małymi poppersami w mgnieniu oka! Możesz zostawić nasiona lub je wyciągnąć. Wszystko zależy od tego, jak lubisz ciepło!
Ingredients
1 opakowanie serka śmietankowego (8 uncji)
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku + 1 łyżka dodatkowo do dekoracji
1/2 szklanki bardzo starego białego sera Cheddar
1/2 funta (8 uncji lub 1 filiżanka) drobno posiekanego dzikiego łososia sockeye – zachowaj kilka małych kawałków do dekoracji
10 Jalapeño, przepołowionych i oczyszczonych (w tym celu załóż rękawiczki)
Preparation
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 160°C i w tym celu użyj kilku krążków imbirowo-sezamowych. W misce wymieszaj serek śmietankowy, szczypiorek, stary biały ser Cheddar i posiekany łosoś. Dobrze wymieszaj!
Wytnij i wydrąż papryczki jalapeno, a następnie ułóż je na wyłożonej papierem kratce. Napełnij papryczki jalapeno i rozłóż je na stojaku, tak aby się nie stykały.
Włożyć do wędzarni i piec przez 40 min. Sprawdź po 30 minutach, czy się nie rozgotowały.
Wyciągnij z wędzarni i połóż na wierzch zarezerwowanego łososia. Włóż brojler w piekarniku na 2-4 minuty, aby nadać mu kolor, lub weź latarkę i przypal górę poppersów, a także nadaj kolor wędzonemu łososiowi!!!
Po zakończeniu wyjmij z piekarnika i posyp szczypiorkiem!
Przepis autorstwa: Cory Walby – Kuchnia testowa w sobotni wieczór
Ożywić
Sezam
Nasze bisquettes z sezamem, imbirem i mesquite dodadzą wyrazistego smaku następnym razem, gdy będziesz przygotowywać wołowinę, warzywa, kaczkę lub jagnięcinę.
Shop Now