Meksykańskie wędzone Marchewka i kukurydza zupa
Letnia zupa? Absolutnie! Lżejsze na talii dla tego boda na plaży, łatwiej w umysłach dla zabójczego łatwego przepisu! W której drogi na plażę?! Podążaj za facetem jedzącym zupę!
Ingredients
2 funty marchewki – obranej i pokrojonej na kawałki wielkości kciuka
½ czerwonej cebuli - duże krążki
½ białej cebuli - duże krążki
3 ząbki czosnku
1 Kolba kukurydzy - łuskana
4 szklanki bulionu warzywnego
1 łyżka kurkumy
Sól i pieprz
1 papryka Guajillo – usunięta łodyga
½ łyżeczki kminku w proszku
1 Chili z sosem Adobo
1 łyżeczka oregano
½ szklanki wody
Garnirunek:
Pokruszone chipsy tortilla
Kwaśna śmietana
Plasterki marchewki
kukurydza
Pietruszka
Biała cebula
Awokado
Preparation
Załaduj wędzarnię Bradley Bisquettes z chili i kminkiem i rozgrzej do 270°F (132.2°C). Weź pierwszych 5 składników, przygotuj je i umieść na stojaku. Gdy wędzarnia osiągnie odpowiednią temperaturę, umieść stojaki i wędź w proporcji 1 do 1½ godziny, w zależności od poziomu dymu, jaki chcesz uzyskać na warzywie!
W garnku dodaj wszystko oprócz ½ szklanki wody. Doprowadź do lekkiego zagotowania. Gdy warzywa przestaną się dymić, wyjmij je z wędzarni i dodaj do garnka wraz ze wszystkim innym. Gotuj, aż marchewka zmięknie (około 30 minut). Zdjąć z kuchenki i pozostawić do ostygnięcia.
Dodaj wszystko do blendera i zmiksuj. Jeśli chcesz uzyskać wyjątkowo gładką zupę, przecedź ją przez sitko o drobnych oczkach i ponownie zmiksuj. Jeśli zupa jest dla Was za gęsta, można dodać odrobinę wody. Udekoruj, co chcesz i podawaj!
Przepis autorstwa: Cory Walby – Kuchnia testowa w sobotni wieczór
Chili Kminek
Mieszanka
Bisquettes Chili Cumin nadają potrawom ciepły, wędzony smak i odrobinę kopa. Dobrze komponuje się z wołowiną, wieprzowiną, drobiem i warzywami.
Shop Now