How to Make Smoked Tomato Appetizer

Jak zrobić wędzone Przystawka pomidorowa



W tym filmie Joe pali pomidory i zamienia je w bardzo smaczną wędzoną przystawkę pomidorową.

Ingredients

8 Pomidorów

1 Mała cebula pokrojona w kostkę

4 ząbki czosnku

Sól i pieprz

tymianek

Ocet balsamiczny

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Preparation

Za pomocą noża wyjmij rdzeń z pomidorów.

Po wyjęciu rdzenia pokrój każdy pomidor na ćwiartki i usuń nasiona z pomidorów.

Połóż pomidory na stojaku i posyp je koszerną solą i pieprzem.

Gdy pomidory znajdą się w wędzarni, ustaw temperaturę na 250°F (121°C), ustaw czas gotowania na 1 godzinę i 30 minut, a czas wędzenia na 1 godzinę. Na spód ułóż cztery biszkiety hikorowe.

W czasie gdy pomidory się dymią, na patelnię wlewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i tymianek.

Gdy czosnek, cebula i tymianek nabiorą złotobrązowego koloru, wyłącz patelnię.

Po uwędzeniu pomidorów wyjmij je i zmiksuj w robocie kuchennym. Gdy pomidory będą puree, dodaj ocet balsamiczny.

Na patelni wymieszaj przecier pomidorowy z cebulą, czosnkiem i tymiankiem i dodaj jeszcze dwa kawałki tymianku.

Mieszankę pomidorów, czosnku, cebuli i tymianku gotuj na wolnym ogniu na patelni przez 30 minut.

Po upływie 30 minut możesz cieszyć się pomidorami na krakersie lub samodzielnie!

Przepis autorstwa: Palę z Joe

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now