Jak zrobić wędzone Przystawka pomidorowa
W tym filmie Joe pali pomidory i zamienia je w bardzo smaczną wędzoną przystawkę pomidorową.
Ingredients
8 Pomidorów
1 Mała cebula pokrojona w kostkę
4 ząbki czosnku
Sól i pieprz
tymianek
Ocet balsamiczny
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
Preparation
Za pomocą noża wyjmij rdzeń z pomidorów.
Po wyjęciu rdzenia pokrój każdy pomidor na ćwiartki i usuń nasiona z pomidorów.
Połóż pomidory na stojaku i posyp je koszerną solą i pieprzem.
Gdy pomidory znajdą się w wędzarni, ustaw temperaturę na 250°F (121°C), ustaw czas gotowania na 1 godzinę i 30 minut, a czas wędzenia na 1 godzinę. Na spód ułóż cztery biszkiety hikorowe.
W czasie gdy pomidory się dymią, na patelnię wlewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i tymianek.
Gdy czosnek, cebula i tymianek nabiorą złotobrązowego koloru, wyłącz patelnię.
Po uwędzeniu pomidorów wyjmij je i zmiksuj w robocie kuchennym. Gdy pomidory będą puree, dodaj ocet balsamiczny.
Na patelni wymieszaj przecier pomidorowy z cebulą, czosnkiem i tymiankiem i dodaj jeszcze dwa kawałki tymianku.
Mieszankę pomidorów, czosnku, cebuli i tymianku gotuj na wolnym ogniu na patelni przez 30 minut.
Po upływie 30 minut możesz cieszyć się pomidorami na krakersie lub samodzielnie!
Przepis autorstwa: Palę z Joe
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now