Jak zrobić skorupę solną Pieczone ziemniaki
To może być podstawowe, ale to nic innego! Proste i łatwe do wykonania przystawki, które jest chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku.
Ingredients
6 Rude ziemniaki
1 łyżka soli koszernej
3 łyżki oleju rzepakowego
Masło
Kawałki bekonu
Preparation
Do dużej miski włóż wcześniej oczyszczone i pokrojone w plasterki ziemniaki i posmaruj je olejem rzepakowym. Następnie obficie posyp solą.
Ustaw wędzarnię na 160°C i rozgrzej ją przez 15 minut.
Ziemniaki ułożyć na ruszcie i wędzić przez 60-75 minut lub do momentu, aż będą miękkie w środku (sprawdzić widelcem). Do tego przepisu możesz użyć bisquettes mesquite.
Podawaj z ulubionymi dodatkami. Polecamy kawałki masła i boczku!
Mesquite
Drewno
Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.
Shop Now