How To Make Crispy Smoked Jalapeño Poppers

How To Make Crispy Smoked Jalapeño Poppers



These smoked jalapeño poppers are the ideal appetizers for a game day!

Ingredients

12 średnich papryczek jalapeño

8 uncji serka śmietankowego – zmiękczonego

1 szklanka sera cheddar

12 plasterków boczku - przekrojony na pół

Koszerna sól i czarny pieprz

Preparation

Rozgrzej wędzarnię do 180°F (82°C).

Przekrój papryczki jalapeno wzdłuż na pół i małą łyżką zeskrob nasiona.

W średniej misce wymieszaj serek śmietankowy, ser cheddar oraz sól i pieprz do smaku.

Napełnij każdą połówkę jalapeño tą mieszanką. Każdą z nich owiń połówką plasterka boczku, sczepiając wykałaczką. Ułóż je na blasze do pieczenia.

Wędziłem papryczki jalapeno przez 30 minut. Do tego przepisu możesz użyć bisquettes mesquite.

Wyjmij je z wędzarni, dokończysz przepis na grillu. Rozgrzej grill do 160°C (320°F). Gotuj poppersy, aż bekon będzie ugotowany do pożądanego stopnia, jeszcze około 30 minut. Podawaj je na ciepło.

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now