How To Make Crispy Smoked Jalapeño Poppers
These smoked jalapeño poppers are the ideal appetizers for a game day!
Ingredients
12 średnich papryczek jalapeño
8 uncji serka śmietankowego – zmiękczonego
1 szklanka sera cheddar
12 plasterków boczku - przekrojony na pół
Koszerna sól i czarny pieprz
Preparation
Rozgrzej wędzarnię do 180°F (82°C).
Przekrój papryczki jalapeno wzdłuż na pół i małą łyżką zeskrob nasiona.
W średniej misce wymieszaj serek śmietankowy, ser cheddar oraz sól i pieprz do smaku.
Napełnij każdą połówkę jalapeño tą mieszanką. Każdą z nich owiń połówką plasterka boczku, sczepiając wykałaczką. Ułóż je na blasze do pieczenia.
Wędziłem papryczki jalapeno przez 30 minut. Do tego przepisu możesz użyć bisquettes mesquite.
Wyjmij je z wędzarni, dokończysz przepis na grillu. Rozgrzej grill do 160°C (320°F). Gotuj poppersy, aż bekon będzie ugotowany do pożądanego stopnia, jeszcze około 30 minut. Podawaj je na ciepło.
Mesquite
Drewno
Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.
Shop Now