Jak palić Slaw
To jest wędzony slaw jest pyszne przystawki dla pociągniętych kanapek wieprzowych, mostka, sera lub dowolnego dania, które podawałbyś z solą z sułod. Zajmuje to trochę czasu, ale smak kapusty wędzony boczkiem, cebulą, sos do grillowania i masło zaimponują wszystkim! A jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym, co robiłem, aby zrobić pociągniętą wieprzowinę, mostek, łosoś, wędzone kleń, boki i przekąski w tym miesiącu.
Ingredients
1 Duża główka czerwonej kapusty
1 Średnia biała cebula
4 Plasterki grubego wędzonego boczku
1 szklanka sosu BBQ, podzielona
2 łyżki masła
½ szklanki bulionu z kurczaka
Preparation
Użyj dużej główki kapusty i ostrożnie wytnij rdzeń. Użyj ostrego noża kuchennego lub małego noża kuchennego, aby wyciąć wokół środka, tak aby powstała wnęka o średnicy około 3 cali, która sięga około cala przed dnem kapusty.
Owiń spód folią aluminiową, aby po dodaniu pozostałych składników nic nie wyciekło.
Pokrój w kostkę jedną średnią cebulę.
Usmaż 4 plasterki wędzonego boczku na patelni, będzie chrupiący. Następnie je usuń i pokrusz.
Zachowaj 2 łyżki tłuszczu z bekonu.
Smaż pokrojoną w kostkę cebulę na tłuszczu z boczku, aż stanie się przezroczysta. Powinno to zająć około 5 minut na średnim ogniu. Następnie dodaj pokruszony boczek z powrotem na patelnię.
Dodaj ½ szklanki ulubionego sosu BBQ.
Gdy wszystko zacznie bulgotać, wlać całość do zagłębienia kapusty, wypełniając ją.
Umieść to na tacy w wędzarni na 2 godziny w temperaturze 225°F/107°C.
Co 30 minut polewaj sosem BBQ.
Po 2 godzinach zwiększ temperaturę do 350°F/176°C.
Wyjmij kapustę i zawiń ją w folię aluminiową od dołu do góry, zostawiając odstęp na górze
W małym rondlu roztapiamy 2 łyżki masła.
Ostrożnie wlej ½ szklanki bulionu drobiowego i roztopione masło do wnętrza kapusty.
Przykryj wnękę folią i gotuj przez kolejne 2 godziny.
Wyjmij kapustę i umieść ją w formie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Usuń folię. Kapusta będzie bardzo delikatna.
Pokrój kapustę nożyczkami kuchennymi lub nożem.
*Podawać na ciepło lub na zimno.*
*Dopraw do smaku i dodaj 1 łyżeczkę ostrego sosu do sosu BBQ.*
Przepis autorstwa: Marc jest na grillu