How to Smoke Slaw

Jak palić Slaw



To jest wędzony slaw jest pyszne przystawki dla pociągniętych kanapek wieprzowych, mostka, sera lub dowolnego dania, które podawałbyś z solą z sułod. Zajmuje to trochę czasu, ale smak kapusty wędzony boczkiem, cebulą, sos do grillowania i masło zaimponują wszystkim! A jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym, co robiłem, aby zrobić pociągniętą wieprzowinę, mostek, łosoś, wędzone kleń, boki i przekąski w tym miesiącu.

Ingredients

1 Duża główka czerwonej kapusty

1 Średnia biała cebula

4 Plasterki grubego wędzonego boczku

1 szklanka sosu BBQ, podzielona

2 łyżki masła

½ szklanki bulionu z kurczaka

Preparation

Użyj dużej główki kapusty i ostrożnie wytnij rdzeń. Użyj ostrego noża kuchennego lub małego noża kuchennego, aby wyciąć wokół środka, tak aby powstała wnęka o średnicy około 3 cali, która sięga około cala przed dnem kapusty.

Owiń spód folią aluminiową, aby po dodaniu pozostałych składników nic nie wyciekło.

Pokrój w kostkę jedną średnią cebulę.

Usmaż 4 plasterki wędzonego boczku na patelni, będzie chrupiący. Następnie je usuń i pokrusz.

Zachowaj 2 łyżki tłuszczu z bekonu.

Smaż pokrojoną w kostkę cebulę na tłuszczu z boczku, aż stanie się przezroczysta. Powinno to zająć około 5 minut na średnim ogniu. Następnie dodaj pokruszony boczek z powrotem na patelnię.

Dodaj ½ szklanki ulubionego sosu BBQ.

Gdy wszystko zacznie bulgotać, wlać całość do zagłębienia kapusty, wypełniając ją.

Umieść to na tacy w wędzarni na 2 godziny w temperaturze 225°F/107°C.

Co 30 minut polewaj sosem BBQ.

Po 2 godzinach zwiększ temperaturę do 350°F/176°C.

Wyjmij kapustę i zawiń ją w folię aluminiową od dołu do góry, zostawiając odstęp na górze

W małym rondlu roztapiamy 2 łyżki masła.

Ostrożnie wlej ½ szklanki bulionu drobiowego i roztopione masło do wnętrza kapusty.

Przykryj wnękę folią i gotuj przez kolejne 2 godziny.

Wyjmij kapustę i umieść ją w formie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.

Usuń folię. Kapusta będzie bardzo delikatna.

Pokrój kapustę nożyczkami kuchennymi lub nożem.

*Podawać na ciepło lub na zimno.*

*Dopraw do smaku i dodaj 1 łyżeczkę ostrego sosu do sosu BBQ.*

Przepis autorstwa: Marc jest na grillu