Fusilli with Smoked Tomato and Cream Sauce

Fusilli z wędzonym Pomidor i krem sos



Wszyscy zgadzają się, że domowy sos pomidorowy jest znacznie lepszy niż jakikolwiek kupiony w sklepie. Ale jeśli zrobisz sos z wędzonymi pomidorami, będzie po prostu idealny.

Ingredients

4 średnie pomidory

4 łyżki oliwy z oliwek

3 łyżki masła

1 średnia cebula, pokrojona w kostkę

3 ząbki czosnku

1 ½ szklanki ciężkiej śmietanki

½ szklanki parmezanu

¼ szklanki świeżej bazylii, porwanej na małe kawałki

Sól i pieprz do smaku

500 g makaronu fusilli, ugotowanego zgodnie z instrukcją

Bisquettes o smaku Bradleya – jabłko, wiśnia lub klon sprawdzają się świetnie

Preparation

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour (Jabłko, Wiśnia lub Klon świetnie nadają się do wędzenia warzyw).

Pokrój pomidory na pół i ułóż je przecięciem do góry na kratce wędzarniczej. Pomidory posmaruj oliwą i posyp solą i pieprzem. Włóż stojak do wędzarni Bradley Smoker i wędź przez około 2 godziny.

Wyjmij pomidory z wędzarni i ostudź do temperatury pokojowej. Obierz ze skóry i wyrzuć. Wędzone pomidory grubo pokroić w kostkę.

Na patelni ustawionej na średni ogień rozpuść masło, dodaj cebulę i czosnek. Smaż cebulę i czosnek, często mieszając przez 5-7 minut lub do momentu, aż cebula będzie miękka.

Dodać posiekane wędzone pomidory, gęstą śmietanę, sól i pieprz. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem i świeżą porwaną bazylią.

Ugotowany makaron fusilli polej sosem i podawaj posypany parmezanem.

Przepis autorstwa: Steve Cylka

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now