Fusilli z wędzonym Pomidor i krem sos
Wszyscy zgadzają się, że domowy sos pomidorowy jest znacznie lepszy niż jakikolwiek kupiony w sklepie. Ale jeśli zrobisz sos z wędzonymi pomidorami, będzie po prostu idealny.
Ingredients
4 średnie pomidory
4 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki masła
1 średnia cebula, pokrojona w kostkę
3 ząbki czosnku
1 ½ szklanki ciężkiej śmietanki
½ szklanki parmezanu
¼ szklanki świeżej bazylii, porwanej na małe kawałki
Sól i pieprz do smaku
500 g makaronu fusilli, ugotowanego zgodnie z instrukcją
Bisquettes o smaku Bradleya – jabłko, wiśnia lub klon sprawdzają się świetnie
Preparation
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour (Jabłko, Wiśnia lub Klon świetnie nadają się do wędzenia warzyw).
Pokrój pomidory na pół i ułóż je przecięciem do góry na kratce wędzarniczej. Pomidory posmaruj oliwą i posyp solą i pieprzem. Włóż stojak do wędzarni Bradley Smoker i wędź przez około 2 godziny.
Wyjmij pomidory z wędzarni i ostudź do temperatury pokojowej. Obierz ze skóry i wyrzuć. Wędzone pomidory grubo pokroić w kostkę.
Na patelni ustawionej na średni ogień rozpuść masło, dodaj cebulę i czosnek. Smaż cebulę i czosnek, często mieszając przez 5-7 minut lub do momentu, aż cebula będzie miękka.
Dodać posiekane wędzone pomidory, gęstą śmietanę, sól i pieprz. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem i świeżą porwaną bazylią.
Ugotowany makaron fusilli polej sosem i podawaj posypany parmezanem.
Przepis autorstwa: Steve Cylka
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now