Smoked Mac N Cheese

Wędzony Mac n Cheese



Po otrzymaniu tak wielu próśb chciałem zrobić przepis sera Mac N. Ten przepis jest świetny do każdego zgromadzenia, na którym musisz karmić wiele osób. Dym dodaje doskonałego smaku, którego nie dostaniesz żadnego innego sera Mac N. Zrobiłem ten przepis wiele razy dla rodziny, przyjaciół i współpracowników bez skarg. Z każdym kęsem masz nuty kremowego sera, maślanego i dymnych wskazówek. Do tego przepisu użyłem mojego Bradley Smoker P10, aby uzyskać idealny dymny smak.

Ingredients

1 funt (1/2 pudełka) makaronu z łokciem (ten przepis wystarczy na około 6-8 osób)

1/2 szklanki gęstej śmietanki do ubijania

1/2 kostki masła

2 łyżki stołowe. Mąka

2 szklanki pełnego mleka

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka cebuli w proszku

1/2 bloku serka śmietankowego (pokrój ten blok w kostkę)

2 szklanki sera Cheddar

1 szklanka sera Velveeta

Preparation

Czas palenia: 1 godzina

Czas gotowania: 1 godzina

Ustawienie temperatury: 226 stopni F (107,8C)

Bisquettes Smak: Mesquite

W dużym garnku zagotuj 6 szklanek wody, zapoznaj się z instrukcją na opakowaniu.

Na dużej patelni rozpuść 1/2 kostki masła (użyj trzepaczki) i dodaj mąkę.

Podczas ubijania wlać mleko, czosnek w proszku, cebulę w proszku i serek śmietankowy.

Dodaj ser Cheddar (gdy ser zacznie się topić, a sos serowy stanie się gęstszy, dodaj ciężką śmietankę).

Odcedź makaron i połącz go z sosem serowym w dużym garnku.

Ser Velveeta pokroić w kostkę i rozpuścić w kuchence mikrofalowej zgodnie z kierunkiem.

Do dużego garnka dodaj ser Velveeta i zamieszaj. Jeśli mieszanina staje się zbyt gęsta, dodaj mleko i zwiększ ogień. Uważaj, aby mieszanina nie była zbyt gorąca.

Umieścić w wędzarni na 60 minut w temperaturze 226 stopni F (107,8°C). Mieszaj po 30 minutach, aby ser Mac N uzyskał równomierny smak dymu.

Po 60 minutach wyjmij z wędzarni i podawaj!

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now