Wędzony Ser Cheddar
Podawaj jako przystawka z ulubionym winem, po obiedzie z portem lub szarlotką i lodami na deser.
A jeśli wolisz łagodny smak dymu, wypróbuj bisquetty smakowe.
Ingredients
Kawałek sera cheddar, preferowany jest stary lub dojrzały ser cheddar.
Można jednak zastąpić ser Gouda lub Fontina, aby zmienić smak i konsystencję.
Preparation
Połóż ser na stojakach i załaduj do wędzarni Bradley.
Metoda palenia:
Użyj łagodnego aromatu dymu, takiego jak biszkiety o smaku jabłkowym.
Otwórz szeroko klapę i używając wyłącznie generatora dymu, upewnij się, że temperatura nie przekracza 40°C (100°F), w przeciwnym razie ser się stopi.
Otwórz drzwiczki wędzarni Bradley Smoker, aby ponownie obniżyć temperaturę.
Wędzić przez około 40 do 60 minut.
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now