Smoked Cheddar Cheese Recipe

Wędzony Ser Cheddar



Podawaj jako przystawka z ulubionym winem, po obiedzie z portem lub szarlotką i lodami na deser.

A jeśli wolisz łagodny smak dymu, wypróbuj bisquetty smakowe.

Ingredients

Kawałek sera cheddar, preferowany jest stary lub dojrzały ser cheddar.

Można jednak zastąpić ser Gouda lub Fontina, aby zmienić smak i konsystencję.

Preparation

Połóż ser na stojakach i załaduj do wędzarni Bradley.

Metoda palenia:

Użyj łagodnego aromatu dymu, takiego jak biszkiety o smaku jabłkowym.

Otwórz szeroko klapę i używając wyłącznie generatora dymu, upewnij się, że temperatura nie przekracza 40°C (100°F), w przeciwnym razie ser się stopi.

Otwórz drzwiczki wędzarni Bradley Smoker, aby ponownie obniżyć temperaturę.

Wędzić przez około 40 do 60 minut.

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now