Smoked Gouda & Sage Risotto

Wędzony Gouda & Sage Risotto



Aby przygotować ten wędzony przepis Gouda i Sage Risotto, zacznij od palenia sera. Palą Goudę przez 1-2 godziny, w zależności od stopnia dymu, który zamierzasz (palić więcej niż potrzebujesz tego przepisu, będziesz chciał go skubać podczas gotowania!)

Ingredients

100 g Goudy

200 g ryżu Arborio

½ średniej wielkości cebuli, posiekanej

4 ząbki czosnku, posiekane

1 łyżka oliwy z oliwek

2 łyżki masła

175 ml białego wytrawnego wina

500 ml-750 ml bulionu warzywnego

6-10 liści szałwii, posiekanych

Sól pieprz

Preparation

Skonfiguruj adapter do wędzarni na zimno i upewnij się, że temperatura w komorze utrzymuje się poniżej 30°F

Wędź Goudę przez 1-2 godziny, w zależności od stopnia zadymienia, jaki chcesz osiągnąć (pal więcej, niż potrzebujesz do tego przepisu, będziesz chciał go skubać podczas gotowania!)

W małym garnku podgrzej bulion warzywny i trzymaj go w cieple

Na płytkiej i szerokiej patelni/garnku rozgrzej oliwę z oliwek

Dodać cebulę i czosnek i smażyć na średnim ogniu aż do zeszklenia, ciągle mieszając (od tego momentu należy stale mieszać)

Dodaj ryż na patelnię, aż ryż również stanie się lekko przezroczysty

Wlać wino i pozostawić do odparowania

Zmniejsz ogień i dodawaj chochelkami bulionu, aż ryż będzie w pełni ugotowany, delikatny i kremowy

Zakończ risotto dodając masło i startą wędzoną Goudę

Wymieszaj liście szałwii i dopraw solą i pieprzem do smaku

Przepis: Lena Clayton

Huntera
 Mieszanka

Hunters Blend Bisquettes dla Bradley Smoker

Napar z rozmarynu, tymianku i czarnego pieprzu w połączeniu z naszą parą bisquette z drewna klonowego z dziczyzną, drobiem, rybami, jagnięciną, wołowiną i warzywami.

Shop Now