Wędzony Gouda & Sage Risotto
Aby przygotować ten wędzony przepis Gouda i Sage Risotto, zacznij od palenia sera. Palą Goudę przez 1-2 godziny, w zależności od stopnia dymu, który zamierzasz (palić więcej niż potrzebujesz tego przepisu, będziesz chciał go skubać podczas gotowania!)
Ingredients
100 g Goudy
200 g ryżu Arborio
½ średniej wielkości cebuli, posiekanej
4 ząbki czosnku, posiekane
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki masła
175 ml białego wytrawnego wina
500 ml-750 ml bulionu warzywnego
6-10 liści szałwii, posiekanych
Sól pieprz
Preparation
Skonfiguruj adapter do wędzarni na zimno i upewnij się, że temperatura w komorze utrzymuje się poniżej 30°F
Wędź Goudę przez 1-2 godziny, w zależności od stopnia zadymienia, jaki chcesz osiągnąć (pal więcej, niż potrzebujesz do tego przepisu, będziesz chciał go skubać podczas gotowania!)
W małym garnku podgrzej bulion warzywny i trzymaj go w cieple
Na płytkiej i szerokiej patelni/garnku rozgrzej oliwę z oliwek
Dodać cebulę i czosnek i smażyć na średnim ogniu aż do zeszklenia, ciągle mieszając (od tego momentu należy stale mieszać)
Dodaj ryż na patelnię, aż ryż również stanie się lekko przezroczysty
Wlać wino i pozostawić do odparowania
Zmniejsz ogień i dodawaj chochelkami bulionu, aż ryż będzie w pełni ugotowany, delikatny i kremowy
Zakończ risotto dodając masło i startą wędzoną Goudę
Wymieszaj liście szałwii i dopraw solą i pieprzem do smaku
Przepis: Lena Clayton
Huntera
Mieszanka
Napar z rozmarynu, tymianku i czarnego pieprzu w połączeniu z naszą parą bisquette z drewna klonowego z dziczyzną, drobiem, rybami, jagnięciną, wołowiną i warzywami.
Shop Now