Cheddar cheese on a smoker rack

Wędzony Ser Cheddar Przepis



Użyj tego wędzonego sera na ser cheddar lub zastąp inne twarde sery, takie jak Gouda, Edam lub Havarti. Gotowy wędzony ser jest pyszny na burgerach, kanapkach, zupach, makaronie i pizzy.

Ingredients

2 funty sera Cheddar

5-8 ciasteczek Bradley Smoker

Preparation

Pokrój ser tak, aby kawałki miały wymiary około 2 cale x 2 cale x 1 cal.

Jeśli to możliwe, podłącz adapter zimnego dymu do wędzarni Bradley Smoker.

Ustaw wędzarnię tak, aby temperatura utrzymywała się poniżej 30°F, używając Bradley Smoker Apple lub Cherry Bisquettes. Jeżeli temperatura wzrośnie powyżej tej wartości, otwórz drzwiczki, aby uwolnić ciepło z wędzarni.

Połóż ser na magicznej macie ustawionej na stojaku wędzarni. Trzymaj ser w odległości około 1 cala od siebie.

Wędzić ser przez 1,5–2,5 godziny. Im dłużej ser się wędzi, tym głębszy aromat dymu będzie miał ser cheddar.

Po uwędzeniu ser należy umieścić w torebkach do zamrażania lub owinąć folią. Wstawić do lodówki na około 2 tygodnie przed jedzeniem, poczekać, aż ser zmięknie, a dym przeniknie przez ser.

Przez Steve Cylka

wiśnia
 Drewno

Bisquettes wiśniowe dla palaczy Bradley

Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.

Shop Now