Smoked Citrus Pistachios Recipe

Wędzony Citrus Pistachios Przepis



To moje ulubione pistacje. Użyj różnorodności pistacji, którą możesz znaleźć. Im lepsza ocena i rozmiar, tym lepiej. Postaraj się zostać niesolonym i bezbłędnym. Suche pieczone jest najlepsze.

Ingredients

Pistacje

Sok limonkowy

Świeża, mielona sól morska - gruba

Rodzaj drewna:

Klon

Preparation

Czas palenia:

2 godziny w temperaturze od 150 do 200°F

Zbliżać się:

Załaduj papierowy talerz pistacjami w ilości wystarczającej do ręcznego wymieszania.

Następnie skrop orzechy na talerzu dużą ilością soku z limonki i wymieszaj ręcznie, aby pokryć wszystkie orzechy.

Załaduj kolejny papierowy talerz świeżą gruboziarnistą solą morską.

Używając rąk, przenieś orzechy z talerza na sok na miejsce na sól i wymieszaj rękami.

Kiedy już będziesz zadowolony z rozprowadzenia soli, przenieś orzechy do stojaka na Jerky (stojaki na Jerky sprawdzają się najlepiej ze względu na mniejszy rozmiar siatki). Jeśli nie, użyj siatki na zwykłych stojakach, aby zmniejszyć wypadanie.

Następnie włóż orzechy do wędzarni i rozpocznij narastanie dymu i temperatury (spróbuj najpierw z nieogrzaną wędzarnią, zwiększając ją do temperatury, aby nie przepalić orzechów) do docelowej temperatury.

Pozwól im odpocząć przez 2 dni, a następnie ciesz się.

BTW, to działa świetnie również z migdałami.

Johnny @ Marylnd (dokładnie DelMarVa)

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now