alt="toasted pumpkin seeds"

Wędzony Nasiona dyni Przepis



Podnieś swoje wrażenia z przekąsek dzięki tym nieodpartym wędzonym nasionom dyni.

Ingredients

2 łyżki oleju roślinnego

1 łyżka drobno zmielonej soli koszernej lub morskiej

¼ łyżeczki pieprzu cayenne

2 łyżeczki czosnku w proszku

2 łyżeczki chili w proszku

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

Preparation

Wszystkie suche składniki wymieszaj i zmiel w młynku do kawy lub małym robocie kuchennym.

Najdrobniejsze zmielenie ich pomaga lepiej przylegać do orzechów.

Przygotuj pojemnik z ciepłą wodą i solą, do którego będziesz wrzucał nasiona podczas wyjmowania ich z dyni.

Opłucz i odcedź wszystkie niechciane rzeczy z nasion.

Susz je na ręcznikach papierowych, ale nie pozwól im siedzieć na ręcznikach papierowych zbyt długo, bo się przykleją, a nasiona zostaną pokryte papierem.

Wyłóż stojaki Bradleya folią aluminiową i wybij mnóstwo maleńkich otworów uchwytem na kukurydzę. Rozłóż nasiona równomiernie w jednej warstwie na stojakach.

Umieść nasiona w wędzarni o temperaturze 65°F i wędź je na zimno przez 2 godziny dymem hikorowym.

Wyjmij z wędzarni i wrzuć wszystkie nasiona do miski.

Połącz olej z przyprawami i dodaj do miski.

Mieszaj, aż nasiona dobrze się pokryją.

Rozgrzej piekarnik do 375°F.

Rozłóż nasiona na blasze do pieczenia i piecz przez 10-15 minut, kilkakrotnie mieszając. Kontynuuj sprawdzanie żądanej tekstury. Nasiona dyni mogą bardzo szybko zmienić się z gąbczastych w spalone.

Wyjmij z piekarnika, spróbuj i w razie potrzeby dodaj dodatkową sól/przyprawę.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now