Smoked Peanuts Recipe

Wędzony Orzeszki ziemne Przepis



Wędzone orzeszki ziemne są idealne do przekąsek, biwakowania i pieszych wędrówek.

Ingredients

500 ml (2 c) zwykłych, niegotowanych orzeszków ziemnych

125 ml (½ c) ostry sos paprykowy

Olej z orzechów

Sól dla smaku

Preparation

W małej misce połącz orzeszki ziemne z ostrym sosem

Odstawić na około 30 minut.

Posmaruj grubą warstwą olejem arachidowym szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia o wymiarach 23 cm x 33 cm (9″ x 13″).

Dodać orzeszki ziemne, wymieszać i rozłożyć na jedną warstwę.

Posypać solą.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do około 95°C (200°F).

Umieść naczynie do pieczenia z orzeszkami ziemnymi na górnym stojaku wędzarni i wędź/piecz biszkoptami o smaku Mesquite, aż orzeszki ziemne zrumienią się i wysuszą – około 50 do 60 minut.

Orzeszki ziemne przełóż na papier chłonny, aby ostygły.

Podawać od razu lub przechowywać w zakrytym słoiczku przez kilka dni.

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now