Smoked Almonds Recipe

Wędzony migdały Przepis



Wędzone migdały tworzą uzależniającą przekąskową ucztę. Świetny hit na imprezach, stanowią również mile widziane dodatki jako przekąski piesze. Inne orzechy, takie jak orzechy nerkowca, orzeszki ziemne, orzechy laskowe lub orzechy pekansowe, mogą być również wędzone, ale upewnij się, że zamieszaj orzechy, gdy palisz, aby zagwarantować równomiernie wędzony produkt. W przypadku wędzonych orzechów z cukrem ubij białko jaja łyżeczką wody, aż będzie się pienić. Wyjmij orzechy z palacza po 2 godzinach i wrzuć białko jaja, a następnie wrzuć 250 ml (1 c) cukru i 15 ml (1 łyżkę) ciasta dyniowego. Kontynuuj proces palenia przez ostatnią godzinę. Użyj drewna Hickory lub Mesquite, aby uzyskać lepsze wyniki.

Ingredients

1 kg (2 funty) całych migdałów

500 ml (2 c) soli koszernej

1 do 1½ l (4 do 5 c) ciepła woda

Preparation

W dużej misce wymieszaj sól z ciepłą wodą, aż się rozpuści.

Dodać migdały i moczyć przez 24 godziny.

Odcedzić migdały i pozostawić do wyschnięcia.

Metoda palenia:

Połóż jedną warstwę gazy na stojakach wędzarni.

Rozłóż migdały równomiernie na gazie.

Umieść stojaki w wędzarni Bradley.

Umieść jeden pusty stojak wyłożony gazą na górnym poziomie.

Używając biszkietów o smaku hikory, wędź/praż migdały w temperaturze około 90°C (200°F) przez około 3 godziny.

Mieszaj orzechy co dziesięć minut, aby zapewnić równomierną ekspozycję.

O 1-½ godziny na zmianę pozycji stojaka, aby umożliwić równomierne palenie.

Ostudzić i przechowywać w szczelnych pojemnikach.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now