Smoked Candied Almond Recipe

Wędzony Kandyzowany migdał Przepis



Aby przygotować ten wędzony kandyzowany przepis migdałowy, użyłem cynamonu, ale możesz użyć przypraw, które lubisz. W ciągu ostatnich kilku partii użyłem poniższego przepisu. Uważam, że oryginalny przepis pochodzi z poważnych posiłków. Zrobiłem też te ostatnie Boże Narodzenie i używałem nerkowca. Ludzie nie mogli ich mieć dość.

Jeśli chodzi o solanie, tylko solanki. Pozostałe orzechy wydają się mieć wystarczającą ilość olejków, aby powstrzymać je przed wyschnięciem.

Ingredients

½ Szklanka ciemnobrązowego cukru

2 łyżeczki soli koszernej

1 łyżeczka wędzonej papryki (papryka zwykła lub węgierska, jeśli używasz wędzonych migdałów)

½ łyżeczka pieprzu cayenne

½ łyżeczka Przyprawa Old Bay

½ łyżeczka świeżo zmielony czarny pieprz

1 Duże białko jaja

4 szklanki surowych migdałów ze skórką (około 1¼ funtów)

Preparation

Rozgrzej piekarnik do 300°F, ustaw stojak w pozycji środkowej i nasmaruj obramowaną blachę do pieczenia olejem lub nieprzywierającym sprayem kuchennym. W średniej misce wymieszaj cukier, sól, paprykę, cayenne, Old Bay i czarny pieprz.

W dużej misce lekko ubij białko, aż zacznie się lekko pienić. Mieszaj z cukrem, aż powstanie gładkie ciasto (na początku będzie wyglądać na suche, ale rozpłynie się w trakcie mieszania).

Włóż migdały, aż pokryją się równomiernie. Rozłóż glazurowane migdały w jednej, równej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia i piecz, aż orzechy lekko się zarumienią, około 25 minut. Orzechy nadal będą lepkie, ale stwardnieją po ostygnięciu.

Ostudź, mieszając orzechy co kilka minut, aby zapobiec sklejaniu się, ale nie zaczynaj mieszania zbyt wcześnie. Po ostygnięciu rozdrobnij pozostałe grudki i podawaj. Orzechy można przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia.

Jeśli chodzi o zalewanie, ja solę tylko migdały, inne orzechy wydają się mieć wystarczającą ilość oleju, aby zapobiec ich wyschnięciu.