Cold Smoked Cheese Recipe

Wędzone na zimno Ser Przepis



Dzisiaj będziemy używać palacza Bradleya do konfiguracji zimnego dymu. Pokażę wam, jak to skonfigurowaliśmy w ten sposób, jeśli chcecie palić ser, a potem pokażę wam, co dostaliśmy w Bradley. Trzymaj niskie temperatury i skorzystaj z zimnych dni. A jeśli nie, użyj lodu w palaczu podczas próbowania temperatury około 90F (32,2C). Pal przez około 5-6 godzin. Smak jest po prostu niesamowity.

Ingredients

Wędzarka Bradley z zestawem adaptera do zimnego dymu

Bloki sera

Preparation

Będziesz potrzebować Zestaw adaptera do wędzenia na zimno Bradley dla tego przepisu.

Ser w zimnej komorze wędzarniczej trzymamy 5 godzin i 35 minut, a temperatura wynosi 75°F (23,9°C).

Nie przekraczaj temperatury 90°F (32,2°C) i chcesz go wędzić przez około 6 godzin, aby uzyskać naprawdę ładne bloki łagodnego cheddara, ostrego cheddara, mozzarelli, sera szwajcarskiego, sera jack, itp.

Zameldowanie o 2 godzinach – w tym momencie zużyłbyś około 5 ciastek jabłkowych (po 20 minut każdy – łącznie 1 godzina 40 minut).

Temperatura wewnątrz będzie wynosić około 69°F (20.6°C).

Zimne palenie przez kolejne 2 ½ godziny na kolejne zameldowanie.

Wędzić przez kolejne 30 minut i usunąć ser (w sumie około 5 godzin wędzenia).

Przepis autorstwa: Gotowanie z ogniem Miguela

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now