Wędzone na zimno Ser Przepis
Dzisiaj będziemy używać palacza Bradleya do konfiguracji zimnego dymu. Pokażę wam, jak to skonfigurowaliśmy w ten sposób, jeśli chcecie palić ser, a potem pokażę wam, co dostaliśmy w Bradley. Trzymaj niskie temperatury i skorzystaj z zimnych dni. A jeśli nie, użyj lodu w palaczu podczas próbowania temperatury około 90F (32,2C). Pal przez około 5-6 godzin. Smak jest po prostu niesamowity.
Ingredients
Wędzarka Bradley z zestawem adaptera do zimnego dymu
Bloki sera
Preparation
Będziesz potrzebować Zestaw adaptera do wędzenia na zimno Bradley dla tego przepisu.
Ser w zimnej komorze wędzarniczej trzymamy 5 godzin i 35 minut, a temperatura wynosi 75°F (23,9°C).
Nie przekraczaj temperatury 90°F (32,2°C) i chcesz go wędzić przez około 6 godzin, aby uzyskać naprawdę ładne bloki łagodnego cheddara, ostrego cheddara, mozzarelli, sera szwajcarskiego, sera jack, itp.
Zameldowanie o 2 godzinach – w tym momencie zużyłbyś około 5 ciastek jabłkowych (po 20 minut każdy – łącznie 1 godzina 40 minut).
Temperatura wewnątrz będzie wynosić około 69°F (20.6°C).
Zimne palenie przez kolejne 2 ½ godziny na kolejne zameldowanie.
Wędzić przez kolejne 30 minut i usunąć ser (w sumie około 5 godzin wędzenia).
Przepis autorstwa: Gotowanie z ogniem Miguela
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now