Smoked pizza

Wędzony Pizza z serem Przepis



Tutaj nauczysz się zrobić ciasto do pizzy i jak dodać swoje ulubione dodatki. Aby palić ser, użyj zimnego palacza lub odwiedź nasz blog z zimnego palenia, aby uzyskać więcej informacji.

Ingredients

1¼ łyżeczki aktywnych suszonych drożdży

½ szklanki lekko ciepłej wody

1 ½ łyżeczki cukru

1 łyżka oliwy z oliwek – plus trochę więcej

½ łyżeczki soli koszernej

1 ½ szklanki mąki uniwersalnej – plus trochę więcej

½ szklanki sosu pomidorowego

1-2 szklanki dowolnych dodatków do pizzy (pepperoni, cebula, bekon, papryka, grzyby itp.)

1 szklanka startego sera wędzonego

Aby wędzić własny ser, po prostu wędź wybrany twardy ser (Cheddar, Gouda, Edam, Havarti itp.) przez 1-2 godziny za pomocą zimnej wędzarni z łagodnymi biszkietami, takimi jak olcha, klon lub orzech pekan.

Preparation

Rozpuść cukier i sól w ciepłej wodzie.

Posyp drożdżami na wierzchu.

Odstaw, aż zacznie się pienić, około 5 minut.

Dodaj olej do mieszanki.

Wymieszaj ciasto, powoli dodając mąkę i mieszaj, aż uformuje się kula ciasta.

Przełóż ciasto na czystą, oprószoną mąką powierzchnię i ugniataj ręcznie, aż powstanie gładka kula.

Ciasto przełożyć do miski wysmarowanej olejem i posmarować wierzch olejem. Przykryj miskę czystym ręcznikiem kuchennym i odstaw w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość. Zajmie to około godziny.

Delikatnie zagnieć ciasto i rozwałkuj na okrąg o średnicy 12 cali.

Na wierzch połóż sos pomidorowy, dodatki i wędzony ser.

Posmaruj skórkę pizzy oliwą z oliwek i piecz w temperaturze 120°F przez 12 do 15 minut, aż skórka będzie złotobrązowa.

Olcha
 drewno

Bisquettes olchowy dla palaczy Bradley

Olcha jest powszechnie stosowana do wędzonego łososia ze względu na jej łagodniejszy smak. Jednak dzięki lekkiemu, słodkiemu i piżmowemu smakowi jest to gładki aromat dymu, idealny do niemal każdego dania.

Shop Now