![Roasted chestnuts with Christmas decorations](http://bradleysmokers.pl/cdn/shop/articles/chestnuts_web_57aa0cb3-ce90-4651-a0dc-94b9f9d77f49.jpg?v=1694091549&width=1500)
Pieczone i wędzone Świąteczne kasztany Przepis
Zainspirowany świąteczną piosenką, ale bez otwartego ognia. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak piecze kasztany za pomocą palacza.
Ingredients
1 - 2 funty świeżych, niełuskanych kasztanów
1 - 2 ciastka Bradley Flavour Bisquettes (smak do wyboru)
Preparation
Prażenie:
Narysuj znak „X” w łupinie kasztanów, aby zapobiec ich nadmiernemu pękaniu.
Sprawdź wszystkie kasztany, aby upewnić się, że żaden nie jest wysuszony, popękany lub grzechoczący w środku.
Opłucz kasztany, aby zmiękczyć łupiny i móc je później obrać. Zmniejsza to również zwęglenie powierzchni i pozwala kasztanom na większą parowanie podczas gotowania.
Połóż kasztany na stojaku wędzarni i rozgrzej grill do temperatury 400°F.
Gotuj przez 15 minut i uważnie obserwuj, aby zapobiec spaleniu.
Obracaj i przesuwaj kasztany co 5 minut, aby równomiernie się upiekły.
Palenie:
Włącz palenie, wybierając ulubione ciastka Bradley Flavour Bisquettes (jabłko jest dobre).
Obierz kasztany z łupin i połóż na kratce wędzarni.
Wędź drewnem przez 10-15 minut, w zależności od tego, jak bardzo lubisz dym.
Możesz teraz dodać wybraną przyprawę, aby uzyskać dodatkowe smaki.
Podawaj jeszcze gorące lub ciepłe i ciesz się smakiem!
Autor: Kosta Kokinis
Jabłko
Drewno
![Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley](http://bradleysmokers.pl/cdn/shop/files/48-Bisquette-Box-Apple-e1580763690267_cb58f789-a8f5-4eaf-b2e0-1c7577ed0c05.png?v=1693468667&width=533)
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now