Pieczone i wędzone Świąteczne kasztany Przepis
Zainspirowany świąteczną piosenką, ale bez otwartego ognia. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak piecze kasztany za pomocą palacza.
Ingredients
1 - 2 funty świeżych, niełuskanych kasztanów
1 - 2 ciastka Bradley Flavour Bisquettes (smak do wyboru)
Preparation
Prażenie:
Narysuj znak „X” w łupinie kasztanów, aby zapobiec ich nadmiernemu pękaniu.
Sprawdź wszystkie kasztany, aby upewnić się, że żaden nie jest wysuszony, popękany lub grzechoczący w środku.
Opłucz kasztany, aby zmiękczyć łupiny i móc je później obrać. Zmniejsza to również zwęglenie powierzchni i pozwala kasztanom na większą parowanie podczas gotowania.
Połóż kasztany na stojaku wędzarni i rozgrzej grill do temperatury 400°F.
Gotuj przez 15 minut i uważnie obserwuj, aby zapobiec spaleniu.
Obracaj i przesuwaj kasztany co 5 minut, aby równomiernie się upiekły.
Palenie:
Włącz palenie, wybierając ulubione ciastka Bradley Flavour Bisquettes (jabłko jest dobre).
Obierz kasztany z łupin i połóż na kratce wędzarni.
Wędź drewnem przez 10-15 minut, w zależności od tego, jak bardzo lubisz dym.
Możesz teraz dodać wybraną przyprawę, aby uzyskać dodatkowe smaki.
Podawaj jeszcze gorące lub ciepłe i ciesz się smakiem!
Autor: Kosta Kokinis
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now