Roasted chestnuts with Christmas decorations

Pieczone i wędzone Świąteczne kasztany Przepis



Zainspirowany świąteczną piosenką, ale bez otwartego ognia. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak piecze kasztany za pomocą palacza.

Ingredients

1 - 2 funty świeżych, niełuskanych kasztanów

1 - 2 ciastka Bradley Flavour Bisquettes (smak do wyboru)

Preparation

Prażenie:

Narysuj znak „X” w łupinie kasztanów, aby zapobiec ich nadmiernemu pękaniu.

Sprawdź wszystkie kasztany, aby upewnić się, że żaden nie jest wysuszony, popękany lub grzechoczący w środku.

Opłucz kasztany, aby zmiękczyć łupiny i móc je później obrać. Zmniejsza to również zwęglenie powierzchni i pozwala kasztanom na większą parowanie podczas gotowania.

Połóż kasztany na stojaku wędzarni i rozgrzej grill do temperatury 400°F.

Gotuj przez 15 minut i uważnie obserwuj, aby zapobiec spaleniu.

Obracaj i przesuwaj kasztany co 5 minut, aby równomiernie się upiekły.

Palenie:

Włącz palenie, wybierając ulubione ciastka Bradley Flavour Bisquettes (jabłko jest dobre).

Obierz kasztany z łupin i połóż na kratce wędzarni.

Wędź drewnem przez 10-15 minut, w zależności od tego, jak bardzo lubisz dym.

Możesz teraz dodać wybraną przyprawę, aby uzyskać dodatkowe smaki.

Podawaj jeszcze gorące lub ciepłe i ciesz się smakiem!

Autor: Kosta Kokinis

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now