Smoked Cheddar and Ham Grilled Cheese Sandwich

Wędzony Cheddar i Ham Grillowana kanapka z serem



Sam wędzony ser jest popularnym ugryzieniem, ale niewielu wie, jak go połączyć w naczyniu, więc dodaje więcej do czegoś tak prostego jak grillowana kanapka. Wypróbuj nasz wędzony przepis na kanapkę z grilla z grilla, a w każdy weekend paliłeś Cheddar!

Ingredients

2 funty sera cheddar

2 kromki chleba żytniego

4 plasterki szynki

1/3 szklanki startego wędzonego sera Cheddar

2 łyżki masła, miękkiego

1 łyżka musztardy Dijon

Preparation

Wędzony Cheddar:

Pokrój ser tak, aby kawałki miały wymiary około 2” x 2” x 1”.

Jeśli to możliwe, podłącz adapter zimnego dymu do wędzarni Bradley Smoker.

Ustaw wędzarnię tak, aby temperatura utrzymywała się poniżej 30°C, używając biszkietów z drewna Bradley Apple lub Bradley Cherry.

Połóż ser na magicznej macie ustawionej na stojaku wędzarni. Trzymaj ser w odległości około 1 cala od siebie.

Wędzić ser przez 1 1/2 – 2 1/2 godziny. Im dłużej ser się wędzi, tym głębszy aromat dymu będzie miał ser cheddar.

Po uwędzeniu ser należy umieścić w torebkach zamykanych na zamek błyskawiczny lub owinąć folią spożywczą. Przed spożyciem włożyć do lodówki na około 2 tygodnie.

Wędzona Kanapka Z Grilla:

Każdą kromkę chleba żytniego posmaruj masłem z jednej strony, a z drugiej posmaruj musztardą Dijon.

Ułóż kanapkę z szynką i serem w kromkach chleba masłem na zewnątrz.

Grilluj kanapkę na patelni lub grillu, aż uzyska złoty kolor i zacznie wypływać ser.

Podawać na gorąco.

Przez Steve Cylka

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now