Wędzony Prosciutto Brie Przepis na dip serowy
Rozkoszuj się nieodpartą kombinacją kremowego sera brie owiniętego pikantnym prosciutto, oszklonym brzoskwiniowym jalapeno i posypanym suchym pocieraniem pszczół miodnych. Pal go do perfekcji w palacza Bradleya i podawaj obok asortymentu frytek, krakersów i chleba, aby uzyskać naprawdę zachwycające doświadczenie kulinarne. Opcjonalnie: Uzupełnij kandyzowane plastry jalapeno, aby uzyskać dodatkowy wybuch smaku.
Ingredients
1 (14) uncji sera Brie
2 opakowania plasterków prosciutto
Brzoskwiniowa glazura jalapeno (Kos'Mos BBQ)
Suchy preparat Honey Killer Bee (Kos'Mos BBQ)
Kandyzowane plasterki jalapeno (opcjonalnie przekąska szóstego dnia)
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Palacz
Składany stół Bradley Smoker
Nieprzywierające maty silikonowe Bradley Smoker
Narzędzia Bradleya Smokera
Trio Timesticków Thermoworks
Thermoworks Thermapen One
Ustawienie palacza Bradley:
Czas gotowania: 45 minut
Temperatura: 300°F
Drewno: piwo
Czas palenia: 45 minut
Preparation
Ustaw Bradley Smoker na ustawienia wymienione powyżej.
Rozpakuj ser Brie i odłóż na bok. Plasterkami prosciutto przykryj całe koło i upewnij się, że nie ma żadnych otwartych plam odsłaniających ser.
Używając glazury brzoskwiniowej z jalapeno, wylej ją na zewnętrzną stronę prosciutto. Za pomocą pędzla pokryj całe koło tą glazurą.
Weź suchą masę i rozprowadź po całej glazurze, upewniając się, że glazura nie pozostanie odkryta.
Umieścić w wędzarni Bradley Smoker i palić przez 45 minut w temperaturze 300°F (148.9°C).
Wyjmij z wędzarni i połóż na desce do krojenia. Wskazówka: niezależnie od miejsca, w którym chcesz pokroić ten ser, pamiętaj, że ser będzie wyciekał wszędzie.
Jeśli chcesz udekorować wierzch tego sera kandyzowanymi plasterkami Jalapeno, nie pożałujesz!
Podawać z różnymi rodzajami chipsów, krakersami i pieczywem. Cieszyć się!
Przepis: Bryan Edwards – Moodie Smakosz Tulsa
Piwo
Drewno
Bisquettes piwny do wędzonych potraw z dodatkiem chmielu. Idealne do wołowiny, kurczaka, żeberek czy kiełbasy.
Shop Now