Smoked Prosciutto Brie Cheese Dip

Wędzony Prosciutto Brie Przepis na dip serowy



Rozkoszuj się nieodpartą kombinacją kremowego sera brie owiniętego pikantnym prosciutto, oszklonym brzoskwiniowym jalapeno i posypanym suchym pocieraniem pszczół miodnych. Pal go do perfekcji w palacza Bradleya i podawaj obok asortymentu frytek, krakersów i chleba, aby uzyskać naprawdę zachwycające doświadczenie kulinarne. Opcjonalnie: Uzupełnij kandyzowane plastry jalapeno, aby uzyskać dodatkowy wybuch smaku.

Ingredients

1 (14) uncji sera Brie

2 opakowania plasterków prosciutto

Brzoskwiniowa glazura jalapeno (Kos'Mos BBQ)

Suchy preparat Honey Killer Bee (Kos'Mos BBQ)

Kandyzowane plasterki jalapeno (opcjonalnie przekąska szóstego dnia)

    Użyte wyposażenie:

    P10 Bradley Palacz

    Składany stół Bradley Smoker

    Nieprzywierające maty silikonowe Bradley Smoker

    Narzędzia Bradleya Smokera

    Trio Timesticków Thermoworks

    Thermoworks Thermapen One

    Ustawienie palacza Bradley:

    Czas gotowania: 45 minut

    Temperatura: 300°F

    Drewno: piwo

    Czas palenia: 45 minut

    Preparation

    Ustaw Bradley Smoker na ustawienia wymienione powyżej.

    Rozpakuj ser Brie i odłóż na bok. Plasterkami prosciutto przykryj całe koło i upewnij się, że nie ma żadnych otwartych plam odsłaniających ser.

    Używając glazury brzoskwiniowej z jalapeno, wylej ją na zewnętrzną stronę prosciutto. Za pomocą pędzla pokryj całe koło tą glazurą.

    Weź suchą masę i rozprowadź po całej glazurze, upewniając się, że glazura nie pozostanie odkryta.

    Umieścić w wędzarni Bradley Smoker i palić przez 45 minut w temperaturze 300°F (148.9°C).

    Wyjmij z wędzarni i połóż na desce do krojenia. Wskazówka: niezależnie od miejsca, w którym chcesz pokroić ten ser, pamiętaj, że ser będzie wyciekał wszędzie.

    Jeśli chcesz udekorować wierzch tego sera kandyzowanymi plasterkami Jalapeno, nie pożałujesz!

    Podawać z różnymi rodzajami chipsów, krakersami i pieczywem. Cieszyć się!

    Przepis: Bryan Edwards – Moodie Smakosz Tulsa

    Piwo
    Drewno

    Biszkiety piwne dla palaczy Bradley

    Bisquettes piwny do wędzonych potraw z dodatkiem chmielu. Idealne do wołowiny, kurczaka, żeberek czy kiełbasy.

    Shop Now