Smoked salmon quiche on red dishcloth

Wędzony Łosoś, Leek i Brie Quiche



Istnieje wiele sposobów wypełnienia quiche. Możesz użyć kawałków sera, mięsa, owoców morza lub ulubionych warzyw. W tym przepisie używamy wędzonego łososia, a wynik nie może być lepszy. Podawać z sałatką, zupą lub owocami.

Ingredients

2 łyżki masła

1 por, opłukany i pokrojony w cienkie plasterki

3 jajka

1/2 szklanki pół na pół śmietany

1/2 łyżeczki soli

1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 szklanka wędzonego łososia, pokruszonego

100 g brie, pokrojonego w kostkę

Wstępnie upieczona skorupa ciasta o średnicy 19 cali

Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka olchy lub pacyfiku

Preparation

Wędzony łosoś:

Ustaw wędzarnię na 180°F, używając biszkietów z drewna, olchy lub mieszanki Pacyfiku.

Wędź rybę przez około 3-4 godziny lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura ryby osiągnie 50°C.

Dla quiche:

Rozgrzej piekarnik do 375°F.

Rozpuść masło na patelni na średnim ogniu. Dodaj pory i gotuj do miękkości, około 5-7 minut. Zdjąć z ognia.

W misce wymieszaj jajka, śmietanę, sól i pieprz. Wymieszać z pokruszonym wędzonym łososiem, pokrojonym w kostkę brie i smażonym porem.

Wlać masę jajeczną do wcześniej upieczonej skorupy ciasta. Upewnij się, że nadzienie jest równomiernie rozłożone w skorupce ciasta.

Wstawić do piekarnika i piec przez 50 minut lub do momentu, aż nadzienie się zetnie.

Wyjmij z piekarnika i odstaw na 5-10 minut. Pokrój i podawaj.