Wędzone skrzydło skateboardowe z sałatką z cukinii, cytryny i mięty
Muszę powiedzieć, że wędzone skrzydło skrzydło plasuje się bardzo wysoko na mojej liście ulubionych gorących produktów wędzonych.
Ingredients
Solanka:
500ml wody
100 g soli morskiej
30 g miękkiego brązowego cukru.
2 przyzwoitej wielkości skrzydła do skateboardingu o wadze 650 g
(Porcja dla 4-6 osób jako przystawka)
3 twarde, średnie, cukinie
Świeże miętowe wskazówki
Lemon
Preparation
Całkiem proste, soczyste białe płatki łyżwiarki, zabarwione złotym dymnym posmakiem, są bardzo trudne do pokonania, a ta późna letnia sałatka pięknie komponuje się z rybą. Myślę, że zgodzisz się ze mną, że to bardzo elegancki starter, a do tego niezwykle prosty w wykonaniu.
Dla 2 przyzwoitej wielkości skrzydła do skateboardingu o wadze 650 g Zrobiłem z niej lekarstwo solankowe 500ml wody zmieszane z 100 g soli morskiej i 30 g miękkiego brązowego cukru.
Zanurz skrzydełka w solance, przykryj i pozostaw na 1 godzinę, następnie odcedź, dobrze opłucz i całkowicie osusz papierem kuchennym.
Podczas gdy skrzydełka peklują się w solance, ustaw wędzarnię Bradley Smoker na temperaturę w szafce 110°C/230°F i dodaj do stosu biszkiety Maple.
Połóż skrzydełka łyżwy białą skórą do dołu na ruszcie Bradley i przenieś do wędzarni 2 godzinylub do momentu osiągnięcia temperatury wewnętrznej 72°C.
Wyjmij i poczekaj, aż ostygnie, a następnie delikatnie oddziel mięso od kości widelcami.
Z wędzonych skrzydełek wyjdzie prawdopodobnie 300g-350g wędzonej ryby.
Brać 3 twarde, średnie, cukinie i pokrój wafelek na cienkie plasterki (będziesz potrzebować do tego mandoliny) i ułóż na talerzach w ozdobny stos.
Rozsyp się z niektórymi świeże wskazówki miętowe I nitki skórki cytrynowej i ubierz się w coś świeżo wyciśnięty sok z cytryny.
Delikatnie dodaj hojną porcję wędzone skrzydło łyżwy i podawaj z rześkim białym winem!
Klon
Drewno
Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.
Shop Now