Smoked Oysters On The Half Shell Recipe

Wędzony Ostrygi na połowie skorupy



Ingredients

24 ostrygi

Marynata:

45 ml (3 łyżki) oliwy z oliwek

45 ml (3 łyżki) soku z cytryny

3 ml (1/2 łyżeczki) soli

5 ml (1 łyżeczka) musztardy suszonej

3 ml (1/2 łyżeczki) curry w proszku

Preparation

Połącz składniki marynaty w średniej wielkości, niemetalowej misce i dobrze wymieszaj.

Usuń ostrygi z muszli. Zachowaj co najmniej jedną połówkę muszli na każdą ostrygę.

Umieścić ostrygi w marynacie na około 30 minut, raz obracając.

Ostrygi ułóż w półskorupie i do każdej dodaj trochę marynaty.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 100°C (220°F).

Ułóż ostrygi w połówkach muszli na stojaku wędzarni i wędź/gotuj biszkietami o smaku jabłkowym przez 40 do 60 minut lub do momentu ugotowania.

Służyć:

Podawać na gorąco z sosem Tabasco lub Wasabi.