Wędzony Ostrygi na połowie skorupy
Ingredients
24 ostrygi
Marynata:
45 ml (3 łyżki) oliwy z oliwek
45 ml (3 łyżki) soku z cytryny
3 ml (1/2 łyżeczki) soli
5 ml (1 łyżeczka) musztardy suszonej
3 ml (1/2 łyżeczki) curry w proszku
Preparation
Połącz składniki marynaty w średniej wielkości, niemetalowej misce i dobrze wymieszaj.
Usuń ostrygi z muszli. Zachowaj co najmniej jedną połówkę muszli na każdą ostrygę.
Umieścić ostrygi w marynacie na około 30 minut, raz obracając.
Ostrygi ułóż w półskorupie i do każdej dodaj trochę marynaty.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 100°C (220°F).
Ułóż ostrygi w połówkach muszli na stojaku wędzarni i wędź/gotuj biszkietami o smaku jabłkowym przez 40 do 60 minut lub do momentu ugotowania.
Służyć:
Podawać na gorąco z sosem Tabasco lub Wasabi.