Smoked Garlic Prawns

Wędzony Krewetki czosnkowe



Czosnek i krewetki to klasyczna kombinacja, która nabiera nowych poziomów smaku, gdy dodajesz palenie do mieszanki. Podawaj sam, obok wędzonych warzyw lub z ulubionym sosem zanurzającym.

Ingredients

2 tuziny dużych krewetek

3 ząbki czosnku, posiekane

Do wcierania:

¼ szklanki brązowego cukru

1 łyżka soli koszernej

2 łyżeczki papryki

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka proszku cebulowego

Bisquettes Bradley Smoker – Mesquite

Preparation

Namocz drewniane lub bambusowe szaszłyki w wodzie.

Wymieszać składniki na nacieranie.

Krewetki obtaczamy w przeciśniętym przez praskę czosnku i nacieramy.

Wstawić do lodówki na 1-2 godziny do marynowania.

Rozgrzej wędzarnię do 200°F z bisquettes Mesquite.

Krewetki nadziać na szaszłyki i umieścić w wędzarni lub umieścić na macie Magic Mat, a następnie w wędzarni.

Wędzić przez około 30 minut lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy.

Leny Clayton