Wędzony Krewetki czosnkowe
Czosnek i krewetki to klasyczna kombinacja, która nabiera nowych poziomów smaku, gdy dodajesz palenie do mieszanki. Podawaj sam, obok wędzonych warzyw lub z ulubionym sosem zanurzającym.
Ingredients
2 tuziny dużych krewetek
3 ząbki czosnku, posiekane
Do wcierania:
¼ szklanki brązowego cukru
1 łyżka soli koszernej
2 łyżeczki papryki
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka proszku cebulowego
Bisquettes Bradley Smoker – Mesquite
Preparation
Namocz drewniane lub bambusowe szaszłyki w wodzie.
Wymieszać składniki na nacieranie.
Krewetki obtaczamy w przeciśniętym przez praskę czosnku i nacieramy.
Wstawić do lodówki na 1-2 godziny do marynowania.
Rozgrzej wędzarnię do 200°F z bisquettes Mesquite.
Krewetki nadziać na szaszłyki i umieścić w wędzarni lub umieścić na macie Magic Mat, a następnie w wędzarni.
Wędzić przez około 30 minut lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy.
Leny Clayton