Smoked Grilled Shrimp Po-Boys With Cajun Mayo Recipe

Wędzony grillowany Krewetki po-boy Z przepisem Cajun Mayo



Krewetki w tym przepisie można łatwo wąchać zamiast grillowania. Aby zapalić, ustaw palacz na 225ºF za pomocą wybranych bisquettów z drewna (mieszankalica, jabłka i Pacyfiku działają świetnie. Umieść krewetki na palacza i pal krewetki, aż stają się różowe. Może to potrwać 30-45 minut.

To klasyczna wersja kanapki z okrętem podwodnym w Luizjanie.

Ingredients

2 łyżeczki papryki

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

½ łyżeczki pieprzu cayenne

1 łyżeczka proszku cebulowego

1 łyżeczka tymianku

1 łyżeczka oregano

½ łyżeczki bazylii

1 funt świeżych krewetek zatokowych, obranych i oczyszczonych

2 Duże pomidory pokrojone w plasterki

Pęczek sałaty liściastej

⅓ szklanki majonezu

1 ½ łyżki słodkiego przysmaku

4 bułki pokrojone poziomo

Preparation

Przygotuj przyprawę Cajun, mieszając paprykę, sól, czarny pieprz, pieprz cayenne, sproszkowaną cebulę, tymianek, oregano i bazylię. Odłożyć na bok.

Przygotuj majonez cajun, mieszając majonez, przyprawę i 1 łyżeczkę przyprawy Cajun.

Rozgrzej grill do wysokiej temperatury. Posyp krewetki pozostałą przyprawą Cajun. Połóż krewetki na ruszcie grillowym i smaż przez około 3 minuty. Odwróć i smaż kolejne 3 minuty lub do momentu, aż będzie gotowe.

Złóż kanapki po-boy, rozprowadzając trochę majonezu cajun w każdej bułce i posyp krewetkami, pomidorami i sałatą.

Podawaj i ciesz się!

Uwaga: krewetki w tym przepisie można łatwo wędzić zamiast grillować. Aby wędzić, ustaw wędzarnię na 225°F, używając wybranego biszkietów z drewna (świetnie sprawdzają się mieszanki olchy, jabłka i pacyfiku. Umieść krewetki na stojaku wędzarni i wędź je, aż zmienią kolor na różowy. Może to zająć 30–45 minut.