Wędzony grillowany Krewetki po-boy Z przepisem Cajun Mayo
Krewetki w tym przepisie można łatwo wąchać zamiast grillowania. Aby zapalić, ustaw palacz na 225ºF za pomocą wybranych bisquettów z drewna (mieszankalica, jabłka i Pacyfiku działają świetnie. Umieść krewetki na palacza i pal krewetki, aż stają się różowe. Może to potrwać 30-45 minut.
To klasyczna wersja kanapki z okrętem podwodnym w Luizjanie.
Ingredients
2 łyżeczki papryki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
½ łyżeczki pieprzu cayenne
1 łyżeczka proszku cebulowego
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka oregano
½ łyżeczki bazylii
1 funt świeżych krewetek zatokowych, obranych i oczyszczonych
2 Duże pomidory pokrojone w plasterki
Pęczek sałaty liściastej
⅓ szklanki majonezu
1 ½ łyżki słodkiego przysmaku
4 bułki pokrojone poziomo
Preparation
Przygotuj przyprawę Cajun, mieszając paprykę, sól, czarny pieprz, pieprz cayenne, sproszkowaną cebulę, tymianek, oregano i bazylię. Odłożyć na bok.
Przygotuj majonez cajun, mieszając majonez, przyprawę i 1 łyżeczkę przyprawy Cajun.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury. Posyp krewetki pozostałą przyprawą Cajun. Połóż krewetki na ruszcie grillowym i smaż przez około 3 minuty. Odwróć i smaż kolejne 3 minuty lub do momentu, aż będzie gotowe.
Złóż kanapki po-boy, rozprowadzając trochę majonezu cajun w każdej bułce i posyp krewetkami, pomidorami i sałatą.
Podawaj i ciesz się!
Uwaga: krewetki w tym przepisie można łatwo wędzić zamiast grillować. Aby wędzić, ustaw wędzarnię na 225°F, używając wybranego biszkietów z drewna (świetnie sprawdzają się mieszanki olchy, jabłka i pacyfiku. Umieść krewetki na stojaku wędzarni i wędź je, aż zmienią kolor na różowy. Może to zająć 30–45 minut.