Teriyaki palił Tilapia
Ingredients
1 szklanka sosu teriyaki
2/3 szklanki miodu
1 łyżka sosu sriracha
4 filety z tilapii
Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka olchy, jabłka lub pacyfiku
Preparation
Przygotuj marynatę, mieszając sos teriyaki, miód i srirachę, aż miód się rozpuści i dobrze wymiesza.
W dużej misce zalej filety tilapii marynatą. Obróć rybę tak, aby była całkowicie nią pokryta. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na około 2 godziny.
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego biszkietów drewnianych (olcha, pacyfik, jabłko).
Wyjmij filety z tilapii z marynaty i umieść je na stojaku wędzarniczym, a stojak włóż do wędzarni Bradley. Wędź rybę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 50°F, przez około 2 godziny.
W razie potrzeby posypać zieloną cebulą.
Przez Steve Clyka