Teriyaki Smoked Tilapia

Teriyaki palił Tilapia



Ingredients

1 szklanka sosu teriyaki

2/3 szklanki miodu

1 łyżka sosu sriracha

4 filety z tilapii

Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka olchy, jabłka lub pacyfiku

Preparation

Przygotuj marynatę, mieszając sos teriyaki, miód i srirachę, aż miód się rozpuści i dobrze wymiesza.

W dużej misce zalej filety tilapii marynatą. Obróć rybę tak, aby była całkowicie nią pokryta. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na około 2 godziny.

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego biszkietów drewnianych (olcha, pacyfik, jabłko).

Wyjmij filety z tilapii z marynaty i umieść je na stojaku wędzarniczym, a stojak włóż do wędzarni Bradley. Wędź rybę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 50°F, przez około 2 godziny.

W razie potrzeby posypać zieloną cebulą.

Przez Steve Clyka