Ulubiony Wędzona ryba Przepis
Ten przepis można wykorzystać do łososia lub dowolnej innej ulubionej ryby. Syrop klonowy i brązowy cukier będą idealną solanką. Jeśli palisz łososia, spróbuj drewna Hickory.
Ingredients
Solanka:
4 szklanki (32 uncje) soku jabłkowego
½ Kubek (4 uncje) soli marynowanej
½ Kubek (4 uncje) syropu klonowego
½ Kubek (4 uncje) brązowego cukru
Preparation
Solanka:
Do soku jabłkowego dodać sól marynowaną i wymieszać do rozpuszczenia.
Dodać syrop klonowy i wymieszać.
Dodać brązowy cukier i mieszać do rozpuszczenia.
Wędzenie ryby:
Umieść 3-calowe kawałki łososia lub ulubionej ryby, skórą do góry, w szklanym lub plastikowym pojemniku lub torbie zamykanej na zamek błyskawiczny.
Do ryby dodać solankę i wstawić do lodówki na 8 godzin.
Wyjmij rybę z solanki; osuszyć czystą szmatką lub ręcznikiem papierowym.
Połóż rybę skórą do dołu na ruszcie; umieścić w wędzarni.
Hikorowy dym przy 130ºF przez 7 godzin.
Cieszyć się!