smoking salmon

Ulubiony Wędzona ryba Przepis



Ten przepis można wykorzystać do łososia lub dowolnej innej ulubionej ryby. Syrop klonowy i brązowy cukier będą idealną solanką. Jeśli palisz łososia, spróbuj drewna Hickory.

Ingredients

Solanka:

4 szklanki (32 uncje) soku jabłkowego

½ Kubek (4 uncje) soli marynowanej

½ Kubek (4 uncje) syropu klonowego

½ Kubek (4 uncje) brązowego cukru

Preparation

Solanka:

Do soku jabłkowego dodać sól marynowaną i wymieszać do rozpuszczenia.

Dodać syrop klonowy i wymieszać.

Dodać brązowy cukier i mieszać do rozpuszczenia.

Wędzenie ryby:

Umieść 3-calowe kawałki łososia lub ulubionej ryby, skórą do góry, w szklanym lub plastikowym pojemniku lub torbie zamykanej na zamek błyskawiczny.

Do ryby dodać solankę i wstawić do lodówki na 8 godzin.

Wyjmij rybę z solanki; osuszyć czystą szmatką lub ręcznikiem papierowym.

Połóż rybę skórą do dołu na ruszcie; umieścić w wędzarni.

Hikorowy dym przy 130ºF przez 7 godzin.

Cieszyć się!