Smoked Tuna Croissants

Wędzone Tuńczyk Rogaliki



Ingredients

Stek z tuńczyka

½ łyżeczki Mielonego imbiru

1 łyżka. Olej sezamowy

1 łyżka. Sok cytrynowy

2 łyżki stołowe. Masło

2 łyżki stołowe. Oliwa z oliwek

5-10 bułek rogalików

½ łyżeczki Chipotle Chili w proszku

1 łyżeczka. Ostry sos Sriracha

½ szklanki tartego sera Colby Jack

1 łyżka. Glazura balsamiczna

½ bloku serka śmietankowego

    Ustawienia palacza Bradley:

    Drewno: imbir sezamowy

    Temperatura: 226 F lub 107,8 C

    Timer dymu: 20 minut

    Timer: 30 minut

    Preparation

    Ustaw w urządzeniu Bradley Smoker ustawienia wymienione powyżej.

    Stek z tuńczyka pokroić na trzy cienkie plasterki (poziomo) i włożyć na żelazną patelnię.

    Na patelnię dodaj następujące składniki: oliwę z oliwek, masło, olej sezamowy, sok z cytryny i mielony imbir. Upewnij się, że każda strona plasterków jest pokryta tymi płynami.

    Włóż do wędzarni i gotuj przez 30 minut lub do momentu, aż wewnętrzna temperatura tuńczyka osiągnie 145 stopni F (lub 62,8°C).

    Podczas gdy tuńczyk się gotuje, przygotujmy serek śmietankowy. Włóż ½ bloku serka śmietankowego do kuchenki mikrofalowej na 30 sekund. Wskazówka: dzięki temu łatwiej będzie wymieszać serek śmietankowy.

    Teraz, gdy tuńczyk jest już ugotowany, czas pokroić stek z tuńczyka na małe kwadratowe kawałki. Następnie za pomocą miski dodaj serek śmietankowy, kawałki tuńczyka, chili w proszku chipotle, ostry sos sriracha i wymieszaj.

    Przygotowanie rogalików – przekrój każdego rogalika na pół i posmaruj serkiem śmietankowym. Posyp odrobiną sera na wierzchu i włóż z powrotem do wędzarni Bradley na 10 minut, aby ser się stopił.

    Posmaruj glazurą balsamiczną i ciesz się smakiem!

    Autor: Bryan Edwards – Moody smakosz Tulsa