Smoked shrimp cocktail with mango salsa

Wędzony Stevena Raichlena Koktajl z krewetek Z przepisem dotyczącym sosu koktajlowego z pinezją chipotle



Ten przepis na krewetkę nie różni się bardzo od wielu innych, które widzieliście wcześniej. Ale jeśli chcesz zmienić swój przeciętny przepis z dobrego na świetny, po prostu wypróbuj tę wędzoną wersję. Służy 6 jako przystawka.

Ingredients

Na krewetki i marynatę:

1 ½ funta krewetek jumbo, obranych i oczyszczonych

2 łyżki posiekanej świeżej kolendry lub pietruszki

2 ząbki czosnku, posiekane

1 łyżeczka mielonego chili z puszki plus 1 łyżeczka soku adobo

2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

2 łyżki świeżego soku z limonki

Sól gruboziarnista (koszerna lub morska) i grubo mielony czarny pieprz

Sos koktajlowy Chipotle-Ananas:

1 szklanka ketchupu

6 łyżek świeżego soku ananasowego

2 łyżki świeżego soku z limonki

1 łyżka sosu Worcestershire

1 do 2 chili chipotle, posiekanych, plus 1 do 2 łyżeczek soku z puszki

Sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Będziesz także potrzebować: Bisquettes do palenia Bradley; szaszłyki bambusowe

Preparation

Przygotuj krewetki i marynatę:

Do miski miksującej włóż krewetki, kolendrę, czosnek, posiekany chipotle z sokami, oliwą z oliwek, sokiem z limonki, solą i pieprzem, wymieszaj.

Pozostawić do marynowania na 15 minut.

W międzyczasie przygotuj sos koktajlowy Chipotle-Ananas:

W małej misce wymieszaj ketchup, sok ananasowy, sok z limonki, sos Worcestershire, posiekane chipotle i puszkę soków.

Doprawić solą i czarnym pieprzem.

Przełożyć do atrakcyjnej miski do serwowania.

Ustaw swoją wędzarnię Bradley Digital Smoker zgodnie z instrukcjami producenta i rozgrzej ją do 250 stopni.

Odcedź krewetki, wyrzuć marynatę i nawlecz na bambusowe szaszłyki.

Wędzić krewetki, aż zbrązowieją dymem i gotować przez około 30 minut.

Schłodź lub podawaj od razu z sosem koktajlowym Chipotle-Ananas.

Przepis autorstwa: Stevena Raichlena