Wędzony Pstrąg tęczowy Z przepisem z brązowego cukru
Ten wędzony pstrąg tęczowy z brązowym przepisem na pocieranie cukru jest bardzo łatwy. Delikatne pocieranie pomaga wydobyć naturalne smaki ryb.
Ingredients
2 Filety z pstrąga tęczowego, bez kości
⅓ szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka proszku cebulowego
½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
½ łyżeczki mielonego pieprzu cayenne
Preparation
Ułóż pstrąga tęczowego obok siebie na stojakach wędzarniczych, uważając, aby się nie stykały.
Zrób nacieranie, mieszając brązowy cukier ze wszystkimi przyprawami. Natrzyj mieszaniną brązowego cukru oba filety z pstrąga.
Uruchom wędzarnię, używając wybranego biszkietów drewnianych (bardzo dobrze sprawdzają się mieszanki olchowe lub pacyficzne!). Doprowadź wędzarnię do temperatury 250°F.
Umieść filet z pstrąga w wędzarni i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 50°F, około 2-3 godziny
Przepis autorstwa: Steve Cylka