Smoked Rainbow Trout With Brown Sugar Rub Recipe

Wędzony Pstrąg tęczowy Z przepisem z brązowego cukru



Ten wędzony pstrąg tęczowy z brązowym przepisem na pocieranie cukru jest bardzo łatwy. Delikatne pocieranie pomaga wydobyć naturalne smaki ryb.

Ingredients

2 Filety z pstrąga tęczowego, bez kości

⅓ szklanki brązowego cukru

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka proszku cebulowego

½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

½ łyżeczki mielonego pieprzu cayenne

Preparation

Ułóż pstrąga tęczowego obok siebie na stojakach wędzarniczych, uważając, aby się nie stykały.

Zrób nacieranie, mieszając brązowy cukier ze wszystkimi przyprawami. Natrzyj mieszaniną brązowego cukru oba filety z pstrąga.

Uruchom wędzarnię, używając wybranego biszkietów drewnianych (bardzo dobrze sprawdzają się mieszanki olchowe lub pacyficzne!). Doprowadź wędzarnię do temperatury 250°F.

Umieść filet z pstrąga w wędzarni i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 50°F, około 2-3 godziny

Przepis autorstwa: Steve Cylka