Smoked rainbow trout on rack

Wędzony Pstrąg i wędzony pstrąg Przepis



Jest tak wiele rzeczy, które możesz zrobić, aby zrobić pyszny posiłek z wędzonego pstrąga. Dzisiejszy przepis daje wskazówki krok po kroku, aby palić pstrąga. Ale także, aby zrobić wielki rozprzestrzenianie się pstrągów. Możesz użyć tego jako przekąsek na krakersach lub jako pysznej zdrowej stronie posiłku.

Ingredients

Na wędzonego pstrąga:

2,5 kg świeżych filetów z pstrąga

1 ½ łyżki pasty cukrowej Bradley

Na pastę z pstrąga:

1 kostka (250 g) serka śmietankowego, miękkiego

⅔ Szklanka wędzonego pstrąga (lub łososia), pokruszonego

¼ łyżeczki soli

¼ łyżeczki czosnku w proszku

½ łyżeczki papryki

⅛ łyżeczki pieprzu cayenne

1 szklanka startego sera Cheddar

4 Zielone cebule, pokrojone w cienkie plasterki

Preparation

Na wędzonego pstrąga:

Nasmaruj równomiernie całą rybę Bradley Sugar Cure. Zawiń rybę w folię spożywczą lub włóż do dużej torby zamykanej na zamek błyskawiczny. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.

Dokładnie opłucz rybę i umieść ją w chłodnym, suchym miejscu na 1 godzinę, aby na zewnętrznej powierzchni ryby utworzyła się błonka. Aby przyspieszyć proces, użyj wentylatora.

Umieść pstrąga na stojaku wędzarniczym. Wskazówka: maty Bradley Magic Mats doskonale nadają się do wędzenia ryb i nie powodują przyklejania się ryb do stojaków wędzarni Bradley.

Ustaw wędzarnię na 180°F, używając biszkietów z drewna olchowego lub z mieszanki Pacyfiku.

Wędź rybę przez około 3-4 godziny lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura ryby osiągnie 145 F.

Na pastę z pstrąga:

W średniej wielkości misce rozgnieć serek śmietankowy widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Dodać wędzonego pstrąga, sól, czosnek w proszku, paprykę, pieprz cayenne i starty ser cheddar. Kontynuuj ubijanie, aż dobrze się połączy.

Wymieszać z pokrojoną w plasterki zieloną cebulą. Przełóż łyżką do miski do serwowania.

Podawać z krakersami.

Przez Steve Cylka