Demerara Cured Smoked Gemfish Recipe

Demerara wyleczyła wędzona Gemfish Przepis



Rozkoszuj się pysznymi smakami wędzonych filetów kahawai z tym łatwym do wycofaniem przepisu. Z doskonałą mieszanką Bradley Demerara Cure, brązowego cukru lub syropu klonowego i proszku czosnkowego, te filety z pewnością zrobią wrażenie na twoich kubkach smakowych

Ingredients

Filety z gemfisha ze skórą

Lek Bradleya Demerary

Brązowy cukier lub syrop klonowy

Czosnek w proszku

Preparation

Lekko posyp filety rybne pastą Bradley Demerara

Natrzyj filety brązowym cukrem lub syropem klonowym i wstaw do lodówki na noc

Dodatkowo dodaj odrobinę czosnku w proszku w zależności od wymagań smakowych

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 65°C do 85°C (150°F do 200°F).
Suszyć w temperaturze 140°F (60°C) bez dymu, aż powierzchnia będzie sucha. Będzie to wymagało co najmniej godziny.

Podnieś temperaturę do 71°C, używając Bisquettes o smaku jabłkowym, wędź/gotuj przez 3 lub 4 godziny, w zależności od grubości filetów.

Jeśli wymagane jest dodatkowe przyrumienienie ryby, podnieś temperaturę do 91°C na ostatnią godzinę, ale uważaj, aby nie przegotować.