Demerara wyleczyła wędzona Gemfish Przepis
Rozkoszuj się pysznymi smakami wędzonych filetów kahawai z tym łatwym do wycofaniem przepisu. Z doskonałą mieszanką Bradley Demerara Cure, brązowego cukru lub syropu klonowego i proszku czosnkowego, te filety z pewnością zrobią wrażenie na twoich kubkach smakowych
Ingredients
Filety z gemfisha ze skórą
Lek Bradleya Demerary
Brązowy cukier lub syrop klonowy
Czosnek w proszku
Preparation
Lekko posyp filety rybne pastą Bradley Demerara
Natrzyj filety brązowym cukrem lub syropem klonowym i wstaw do lodówki na noc
Dodatkowo dodaj odrobinę czosnku w proszku w zależności od wymagań smakowych
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 65°C do 85°C (150°F do 200°F).
Suszyć w temperaturze 140°F (60°C) bez dymu, aż powierzchnia będzie sucha. Będzie to wymagało co najmniej godziny.
Podnieś temperaturę do 71°C, używając Bisquettes o smaku jabłkowym, wędź/gotuj przez 3 lub 4 godziny, w zależności od grubości filetów.
Jeśli wymagane jest dodatkowe przyrumienienie ryby, podnieś temperaturę do 91°C na ostatnią godzinę, ale uważaj, aby nie przegotować.