Smoked Whole Red Emperor Recipe

Wędzone Całość Czerwony Cesarz Przepis



Ten przepis na wędzonego całego czerwonego cesarza działa również bardzo dobrze w przypadku lucjanu czerwonego, ponieważ obie ryby są podobne. Ponieważ podoba mi się smak tej ryby, nie stosowałabym kuracji zmieniającej smak ryby za pomocą azotynów. Doprawiłbym go solanką, aby pozostał wilgotny. Następnie możesz zbudować na tym różne warstwy smaków. Moim ulubionym sposobem przygotowania lucjana czerwonego jest użycie przyprawy do szarpnięcia po zasoleniu. Palę ją albo z Pacific Blend, albo z bisquettes Maple, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 50°F lub dopóki nie będzie można jej rozdrobnić widelcem.

Solanka, której używam, to zwykła solanka, ale można do niej dodać zioła i inne aromaty. Jednak w przypadku ryb wolę dodawać przyprawy do ryby, a nie do solanki.

Dodając do ryby dodatkowe przyprawy, nie dodawaj żadnej dodatkowej soli, której może wymagać przepis. Lepiej doprawić solą na stole. Ja wolę używać soli marynowanej lub kuchennej, ponieważ drobniejsze ziarna znacznie łatwiej rozpuszczają się w zimnej wodzie.

Ingredients

Prosta solanka:

1 Gal wody (lub innego płynu)

½ szklanki soli peklowanej (152 g) lub soli kuchennej niejodowanej

½ szklanki brązowego lub białego cukru (opcjonalnie)

Mniejsza ilość:

2 szklanki wody

1 łyżka soli peklowanej (19 g) lub soli kuchennej niejodowanej

1 łyżka brązowego lub białego cukru

Preparation

Sól i cukier rozpuścić w wodzie, a następnie schłodzić solankę w lodówce.

Gdy solanka ostygnie, dodać rybę i solankę na 2 godziny. W czasie solankowania jednokrotnie obróć i/lub zamieszaj solankę.

Po zamarynowaniu osuszyć papierowymi ręcznikami. Jeśli masz czas, pozostaw do wyschnięcia w lodówce bez przykrycia na kilka godzin.

Dopraw rybę i gotuj w temperaturze 225°F, aż osiągniesz pożądaną konsystencję.