Smoked Steelhead Recipe

Wędzony Stalowy Głowa Przepis



Szukasz nowego sposobu na włączenie ryb do swojej diety? Nasz przepis na wędzoną stalówkę obejmuje delikatną, łuszczącą się rybę nasyconą wędzonym smakiem i różnorodnymi przyprawami, co czyni ją idealnym wyborem na zdrowy, bogaty w białko posiłek.

Ingredients

1200 gramów Steelheada

18 gramów soli

72 gramy brązowego cukru

2 łyżeczki sproszkowanego czosnku

2 łyżeczki proszku cebulowego

2 łyżeczki ostrego pieprzu

Biszkiety olchowe

Preparation

Wymieszaj sól, brązowy cukier, czosnek w proszku, cebulę w proszku i pieprz. Całość wstrząśnij, aby równomiernie się rozłożyła.

Następnie posyp całą swoją mieszanką nacieraną rybę stalowogłową, a następnie umieść rybę w lodówce i zostaw ją na noc.

Wyjmij rybę, użyj chusteczki i zwilż ją, a następnie umieść rybę na stojaku.

Umieść rybę w wędzarni i ustaw temperaturę na 150F (65C), 3 godziny gotowania i 3 godziny wędzenia. Dodaj także 9 biszkoptów przed paleniem.

Kiedy już skończysz palić, wyjmij stalową główkę i ciesz się!

Przepis autorstwa: Smokin' with Joe - Wideo (Obejrzyj do końca i zdobądź jego kod kuponu 10%!)