alt="smoked steel head trout"

Wędzony Steelhead Pstrąg Przepis



Niedawno dostałem palacza cyfrowego Bradleya. Od tego czasu paliłem wszystko i wszystko, o czym mogę wymyślić. Po powrocie do domu z naszej podróży rybackiej w Oregonie ludzie poprosili mnie o palenie stalowego głowicy, którą złapaliśmy i przywieźliśmy do domu. Powiem, że okazało się to niesamowite. Ten przepis świetnie działa również z pstrągiem tęczowym.

Cieszyć się

Ingredients

Składniki solanki:

4 szklanki wody

⅓ szklanki soli koszernej

1 szklanka brązowego cukru

¾ szklanki sznapsa brzoskwiniowego

Inne składniki:

Oryginalna marynata dla smakoszy słodko-pikantnych Mr. Yoshidas

Zmielony czarny pieprz

Preparation

Pokrój pstrąga na kawałki o szerokości 2 cali i zalej solanką skórą do góry na 10-12 godzin. Pamiętaj, aby użyć plastikowego lub szklanego naczynia.

Rybę umyj, osusz ręcznikiem i połóż na drucianej kratce w chłodnym miejscu. Odstaw na 2 godziny.

Posmaruj rybę marynatą Mr. Yoshidas Original Gourmet Sweet and Savory. Dodaj świeżo zmielony czarny pieprz.

Użyłem drewna olchowego i zacząłem wędzić rybę w temperaturze 150 stopni przez 2 godziny, polewając co godzinę marynatą Mr. Yoshidas. Zwiększ do 160 na 2 godziny.

Zakończ w temperaturze 170 stopni przez 1 do 2 godzin, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 130/140 stopni.

Wyjmij z wędzarni i odstaw na 1 godzinę przed zapakowaniem próżniowym.

Przepis autorstwa: Krystian