Wędzony Steelhead Pstrąg Przepis
Niedawno dostałem palacza cyfrowego Bradleya. Od tego czasu paliłem wszystko i wszystko, o czym mogę wymyślić. Po powrocie do domu z naszej podróży rybackiej w Oregonie ludzie poprosili mnie o palenie stalowego głowicy, którą złapaliśmy i przywieźliśmy do domu. Powiem, że okazało się to niesamowite. Ten przepis świetnie działa również z pstrągiem tęczowym.
Cieszyć się
Ingredients
Składniki solanki:
4 szklanki wody
⅓ szklanki soli koszernej
1 szklanka brązowego cukru
¾ szklanki sznapsa brzoskwiniowego
Inne składniki:
Oryginalna marynata dla smakoszy słodko-pikantnych Mr. Yoshidas
Zmielony czarny pieprz
Preparation
Pokrój pstrąga na kawałki o szerokości 2 cali i zalej solanką skórą do góry na 10-12 godzin. Pamiętaj, aby użyć plastikowego lub szklanego naczynia.
Rybę umyj, osusz ręcznikiem i połóż na drucianej kratce w chłodnym miejscu. Odstaw na 2 godziny.
Posmaruj rybę marynatą Mr. Yoshidas Original Gourmet Sweet and Savory. Dodaj świeżo zmielony czarny pieprz.
Użyłem drewna olchowego i zacząłem wędzić rybę w temperaturze 150 stopni przez 2 godziny, polewając co godzinę marynatą Mr. Yoshidas. Zwiększ do 160 na 2 godziny.
Zakończ w temperaturze 170 stopni przez 1 do 2 godzin, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 130/140 stopni.
Wyjmij z wędzarni i odstaw na 1 godzinę przed zapakowaniem próżniowym.
Przepis autorstwa: Krystian