Smoked Snapper And Kingfish Recipe

Wędzony Snapper i Kingfish Przepis



Szukasz zdrowego, aromatycznego posiłku, który jest łatwy do przygotowania? Nasz wędzony przepis na lucjan i kingfish to właśnie to potrzebne! To danie, zawierające połączenie delikatnych, zadymionych ryb i różnych świeżych, aromatycznych składników, jest idealnym sposobem na zaspokojenie głodu i kubków smakowych jednocześnie.

Ingredients

60 ml (4 łyżki) oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku – posiekany

2 ml (½ łyżeczki) soli

0,5 ml (⅛ łyżeczki) mielonego czarnego pieprzu

30 ml (2 łyżki) soku z cytryny

120 ml (½ szklanki) białego wytrawnego wina

2 Ml (½ łyżeczki) łyżeczki suszonego estragonu

15 ml (1 łyżka stołowa) drobno posiekanego szczypiorku

Steki z lucjana – 1 kg (2 funty)

cząstki cytryny

Pietruszka

Preparation

W misce wymieszaj składniki marynaty, oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, sok z cytryny, białe wino, estragon i szczypiorek.

Ułóż steki rybne w jednej warstwie na płytkiej szklanej patelni.

Rybę zalać marynatą, przykryć i wstawić do lodówki na godzinę.

Wyjmij z lodówki i odstaw na 20 minut.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 100°C do 120°C (220°F do 250°F).

Używając biszkietów o smaku olchowym, wędź/gotuj przez około 1-2 godziny, sprawdzając, czy się nie rozgotowały.

Służyć:

Podawać udekorowane natką pietruszki i cząstkami cytryny.