Hoisin Smoked Salmon on Asian style plate

Wędzony Łosoś z pomarańczową hoisin Przepis na glazurę



Palenie jest zawsze dobrym sposobem na przygotowanie łososia. W przypadku tego przepisu wybraliśmy sos hoisin i sok pomarańczowy, aby dać rybom specjalną szkliwo. Teraz wszystko, czego potrzebujesz, to twój palacz Bradleya i łagodne drewno, takie jak mieszanka olty lub Pacific. Przygotowanie i 3-4 godziny marynowania zajmuje zaledwie 15 minut.

Ingredients

1 Duży filet z łososia, około 2 funtów

½ szklanki sosu hoisin

⅔ Szklanka soku pomarańczowego

½ szklanki miodu

1 ½ łyżki sosu sriracha

2 łyżki oleju sezamowego

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżka prażonych nasion sezamu

Bisquettes o smaku Bradleya (mieszanka olchy lub pacyfiku)

Preparation

Przygotuj marynatę, mieszając w małej misce sos hoisin, sok pomarańczowy, miód, sos sriracha, olej sezamowy i proszek czosnkowy. Odmierz 1/2 szklanki marynaty i odłóż na bok. Łososia ułożyć w płaskim naczyniu i zalać pozostałą marynatą. Obróć łososia kilka razy, aby mieć pewność, że cały łosoś jest pokryty marynatą. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na 3-4 godziny. Co godzinę obracaj łososia.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając biszkietów z mieszanki olchy lub Pacyfiku.

Wędź rybę przez około 3 godziny lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura ryby osiągnie 50°C.

W czasie wędzenia do małego rondelka wlać ½ zarezerwowanej marynaty. Zagotuj na małym ogniu i pozwól mu się zredukować, aż zgęstnieje i zmieni się w przyjemną glazurę. Zajmuje to około 10 minut. Zdjąć z ognia.

Gdy łosoś przestanie się wędzić, połóż go na półmisku. Posmaruj glazurą. Posyp prażonymi ziarnami sezamu. Podawać.