Smoked Salmon Log Recipe

Wędzony Dziennik łososia Przepis



Przygotuj się na wyśmienitą ucztę z tym wędzonym przepisem z bali z kremem z łososia. Dopraw świeże łososia pieprzem cytrynowym i mieloną pieprzem, a następnie wypal go do perfekcji w palacza Bradleya. Płatk wędzonego łososia, wymieszaj go z serem śmietankowym, mieloną cebulą i chrzanem i uformuj go w kłodę pokrytą kandyzowanymi pekanami i świeżą pietruszką. W lodówce, pokrój i delektuj się nieodpartymi smakami tego pikantnego stworzenia.

Ingredients

14 uncji świeżego łososia

1 opakowanie serka śmietankowego

1 Posiekana cebula

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka chrzanu

½ posiekanych kandyzowanych orzechów pekan

2 łyżki świeżej pietruszki

1 łyżka przyprawy pieprz cytrynowy

½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

    Użyte wyposażenie:

    P10 Bradley Palacz

    Składany stół Bradley Smoker

    Nieprzywierające maty silikonowe Bradley Smoker

    Narzędzia Bradleya Smokera

    Trio Timesticków Thermoworks

    Thermoworks Thermapen One

    Ustawienia palacza Bradley:

    Drewno: wiśnia

    Temperatura: 226°F (107.8°C)

    Timer dymu: 60 minut

    Timer: 45–60 minut

    Preparation

    Ustaw w urządzeniu Bradley Smoker ustawienia wymienione powyżej.

    Jeśli używasz świeżego łososia, pamiętaj o usunięciu ości przed gotowaniem.

    Dopraw łososia przyprawą z pieprzem cytrynowym i mieszanką świeżo zmielonego pieprzu. Umieść na żelaznej patelni (upewnij się, że mieści się w wędzarni Bradley). Przed smażeniem dodaj około 1-2 łyżek soku z cytryny i masła na wierzch łososia.

    Włóż łososia do wędzarni Bradley na około 45–60 minut. Wyjmij z wędzarni, gdy wewnętrzna temperatura łososia osiągnie 60°C.

    Rozdrobnij łososia. Za pomocą widelca pociągnij widelec po łososiu, powodując jego „rozpadnięcie się”. Po rozdrobnieniu łososia, umieść go w misce i czekaj na następny krok.

    W misce wymieszaj serek śmietankowy, posiekaną cebulę, sok z cytryny, płatki łososia i chrzan.

    Za pomocą papieru pergaminowego nałóż masę na papier. Użyj papieru, aby zapobiec przyklejaniu się mieszanki do dłoni i uformuj kłodę za pomocą rąk. Teraz posyp posiekanymi orzechami pekan i posiekaną natką pietruszki. Obtocz każdą stronę łososia w orzechach pekan i pietruszce.

    Przykryj i wstaw do lodówki na około 120 minut lub 2 godziny. Cieszyć się!

    Przepis: Bryan Edwards – Moodie Smakosz Tulsa