Wędzony Dziennik łososia Przepis
Przygotuj się na wyśmienitą ucztę z tym wędzonym przepisem z bali z kremem z łososia. Dopraw świeże łososia pieprzem cytrynowym i mieloną pieprzem, a następnie wypal go do perfekcji w palacza Bradleya. Płatk wędzonego łososia, wymieszaj go z serem śmietankowym, mieloną cebulą i chrzanem i uformuj go w kłodę pokrytą kandyzowanymi pekanami i świeżą pietruszką. W lodówce, pokrój i delektuj się nieodpartymi smakami tego pikantnego stworzenia.
Ingredients
14 uncji świeżego łososia
1 opakowanie serka śmietankowego
1 Posiekana cebula
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka chrzanu
½ posiekanych kandyzowanych orzechów pekan
2 łyżki świeżej pietruszki
1 łyżka przyprawy pieprz cytrynowy
½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Palacz
Składany stół Bradley Smoker
Nieprzywierające maty silikonowe Bradley Smoker
Narzędzia Bradleya Smokera
Trio Timesticków Thermoworks
Thermoworks Thermapen One
Ustawienia palacza Bradley:
Drewno: wiśnia
Temperatura: 226°F (107.8°C)
Timer dymu: 60 minut
Timer: 45–60 minut
Preparation
Ustaw w urządzeniu Bradley Smoker ustawienia wymienione powyżej.
Jeśli używasz świeżego łososia, pamiętaj o usunięciu ości przed gotowaniem.
Dopraw łososia przyprawą z pieprzem cytrynowym i mieszanką świeżo zmielonego pieprzu. Umieść na żelaznej patelni (upewnij się, że mieści się w wędzarni Bradley). Przed smażeniem dodaj około 1-2 łyżek soku z cytryny i masła na wierzch łososia.
Włóż łososia do wędzarni Bradley na około 45–60 minut. Wyjmij z wędzarni, gdy wewnętrzna temperatura łososia osiągnie 60°C.
Rozdrobnij łososia. Za pomocą widelca pociągnij widelec po łososiu, powodując jego „rozpadnięcie się”. Po rozdrobnieniu łososia, umieść go w misce i czekaj na następny krok.
W misce wymieszaj serek śmietankowy, posiekaną cebulę, sok z cytryny, płatki łososia i chrzan.
Za pomocą papieru pergaminowego nałóż masę na papier. Użyj papieru, aby zapobiec przyklejaniu się mieszanki do dłoni i uformuj kłodę za pomocą rąk. Teraz posyp posiekanymi orzechami pekan i posiekaną natką pietruszki. Obtocz każdą stronę łososia w orzechach pekan i pietruszce.
Przykryj i wstaw do lodówki na około 120 minut lub 2 godziny. Cieszyć się!
Przepis: Bryan Edwards – Moodie Smakosz Tulsa