Smoked King Crab Recipe

Wędzony Krab królewski Przepis



Aby uzyskać szybki i łatwy posiłek, który zaimponuje twojej pani, zrób te maślane nogi kraba. To fantazyjna uczta, która z pewnością zrobi wrażenie na jej pikantnej palecie.

Ingredients

1 ½ funta Kraba Królewskiego

½ kostki masła

1 łyżeczka chili w proszku

1 łyżeczka bazy homarowej (lepsza niż bulion)

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka oproszek nionowy

1 łyżeczka pieprz cayenne

Ustawienia palacza:

Drewno: Wiśnia

Temperatura: 256°F

Timer dymu: 25 minut

Timer: 25 minut

Preparation

Ustaw wędzarnię na powyższe ustawienia.

Połóż kraba na desce do krojenia i w rondlu rozpuść ½ kostki masła. Dodaj 1 łyżeczkę. bazę homara na maśle i zamieszaj.

Korzystanie z bastera; Smaruj każdą nogę kraba masłem.

Do pustego pojemnika na przyprawy dodaj chili w proszku, czosnek w proszku, cebulę w proszku i pieprz cayenne. Przypraw każdą nogę kraba tymi składnikami i włóż do wędzarni.

Po upływie 10 minut; Ponownie posmaruj każdą nogę kraba sosem maślanym.

Po 25 minutach wyciągnij z wędzarni i ciesz się!

Przepis autorstwa: Moody smakosz Tulsa