Wędzony Krab królewski Przepis
Aby uzyskać szybki i łatwy posiłek, który zaimponuje twojej pani, zrób te maślane nogi kraba. To fantazyjna uczta, która z pewnością zrobi wrażenie na jej pikantnej palecie.
Ingredients
1 ½ funta Kraba Królewskiego
½ kostki masła
1 łyżeczka chili w proszku
1 łyżeczka bazy homarowej (lepsza niż bulion)
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka oproszek nionowy
1 łyżeczka pieprz cayenne
Ustawienia palacza:
Drewno: Wiśnia
Temperatura: 256°F
Timer dymu: 25 minut
Timer: 25 minut
Preparation
Ustaw wędzarnię na powyższe ustawienia.
Połóż kraba na desce do krojenia i w rondlu rozpuść ½ kostki masła. Dodaj 1 łyżeczkę. bazę homara na maśle i zamieszaj.
Korzystanie z bastera; Smaruj każdą nogę kraba masłem.
Do pustego pojemnika na przyprawy dodaj chili w proszku, czosnek w proszku, cebulę w proszku i pieprz cayenne. Przypraw każdą nogę kraba tymi składnikami i włóż do wędzarni.
Po upływie 10 minut; Ponownie posmaruj każdą nogę kraba sosem maślanym.
Po 25 minutach wyciągnij z wędzarni i ciesz się!
Przepis autorstwa: Moody smakosz Tulsa