Wędzony Ling Cod Przepis
Palenie dodaje nowego wymiaru smakowi tej łagodnej ryby. Ponieważ jest to delikatna ryba, wybierz łagodne drewno, takie jak olcha, aby palić je w niskich temperaturach. Następnie zabierz go do piekarnika do smażenia i zdobądź piękny kolor.
Ingredients
Dla solanki:
1 szklanka soli
2 szklanki brązowego cukru
1 galon wody
1 Dorsz, filetowany, ze skórą
Bisquettes Bradley Smoker Olcha
Preparation
Podgrzej składniki solanki w małym rondlu, aby rozpuścić sól i cukier.
Pozostawić solankę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Dorsz solankowy przez 90 minut.
Wyjąć z solanki i osuszyć.
Wędź wędzarnię Bradley Smoker Alder Bisquettes na najniższym poziomie przez 90 minut, cały czas utrzymując temperaturę poniżej 50°F.
Rozgrzej piekarnik do ustawienia grillowania.
Wyjmij z wędzarni i przełóż do naczynia do pieczenia.
Grilluj filety przez 5 minut i natychmiast podawaj.