Smoked lingcod on a cutting board

Wędzony Ling Cod Przepis



Palenie dodaje nowego wymiaru smakowi tej łagodnej ryby. Ponieważ jest to delikatna ryba, wybierz łagodne drewno, takie jak olcha, aby palić je w niskich temperaturach. Następnie zabierz go do piekarnika do smażenia i zdobądź piękny kolor.

Ingredients

Dla solanki:

1 szklanka soli

2 szklanki brązowego cukru

1 galon wody

1 Dorsz, filetowany, ze skórą

Bisquettes Bradley Smoker Olcha

Preparation

Podgrzej składniki solanki w małym rondlu, aby rozpuścić sól i cukier.

Pozostawić solankę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.

Dorsz solankowy przez 90 minut.

Wyjąć z solanki i osuszyć.

Wędź wędzarnię Bradley Smoker Alder Bisquettes na najniższym poziomie przez 90 minut, cały czas utrzymując temperaturę poniżej 50°F.

Rozgrzej piekarnik do ustawienia grillowania.

Wyjmij z wędzarni i przełóż do naczynia do pieczenia.

Grilluj filety przez 5 minut i natychmiast podawaj.