Wędzony Włoskie krewetki Przepis
Powinieneś użyć surowych krewetek. Średnie i duże krewetki najlepiej działają. Drogi kolosalny rozmiar nie zapewni żadnej przewagi. Obierz krewetkę, pozostawiając dołączone płetwy ogonowe. Jeśli chcesz, odczuwaj krewetkę. Spłucz zimną wodą i spuścić. Połóż krewetkę na ręczniku papierowym i umieść je, aby usunąć nadmiar wody. Przechowywać w lodówce podczas przygotowywania marynaty.
Ingredients
Na 2,25 kg krewetek użyj:
1 szklanka (240 ml) oliwy z oliwek
½ Szklanka (120 ml) soku z cytryny
¼ Szklanka (60 ml) cebuli - posiekanej
¼ Filiżanka (60 ml) ketchup pomidorowy
2 łyżki (30 ml) oregano w proszku
5 łyżeczek (25 ml) Bradley Sugar Cure. (Nie stosować więcej niż ta ilość.)
2 łyżeczki (10 ml) czosnku, posiekanego lub startego
1 łyżeczka (5 ml) drobno zmielonego białego pieprzu
8 kropli ostrego sosu
Uwaga: jeśli mięso waży więcej lub mniej niż 5 funtów (2,25 kg), ilość użytej marynaty musi być proporcjonalna do tej wagi. Na przykład, jeśli waga mięsa wynosi 2½ funtów (1,15 kg), wówczas każdy składnik, w tym Bradley Cure, należy przeciąć na pół.
Preparation
W pojemniku do peklowania (pojemniku na żywność) wystarczająco dużym, aby pomieścić krewetki, połącz wszystkie składniki marynaty. Dobrze wymieszaj.
Dodać krewetki i marynować w lodówce przez cały dzień i noc. Od czasu do czasu mieszaj.
Dym w temperaturze około 200°F (93°C). Po około 30 minutach spróbuj, czy krewetka jest gotowa. Nie rozgotowuj. Rozgotowanie krewetek spowoduje, że staną się gumowate.
Uwaga: Jeśli smak soli jest zbyt łagodny, następnym razem, gdy będziesz robić ten produkt, dodaj do listy składników około 1 łyżeczkę soli. Jeśli smak soli jest zbyt mocny, zmniejsz ilość Bradley Cure o około 1 łyżeczkę.
Instrukcje przygotowane przez Warrena R. Andersona, autora książki Mastering the Craft of Smoking Food.