alt="Smoked diver scallops"

Wędzony Przegrzebki nurka Przepis



Szef kuchni Ted Reader pokazuje, jak zrobić największą przystawkę na każdą imprezę na podwórku. Może to być trochę wybredne, ale kiedy ugryzisz się w pyszne wędzone przegrzebki, będziesz w 7. niebie. Najpierw owinąć pasek boczku wokół przegrzebka, uzupełnij go świeżym mięsem kraba i halibut. Następnie wstrzykaj go stopionym masłem zmieszanym z whisky w Tennessee, a następnie odrobinę przypraw grilla na górze. Umieść tę wędzoną przekąskę do palacza Bradleya i pozwól mu palić przez około 45 minut. Usuń wędzoną przekąskę z podwórkiem z palacza spożywczego Bradleya i ciesz się. Obejrzyj wideo, a następnie pamiętaj, aby uzyskać wędzony przepis na przegrzebki i zapalić te przegrzebki na następnej imprezie na podwórku!

Ingredients

1 Włóż masło

2 uncje whisky Tennessee

12 Świeżych dużych przegrzebków w rozmiarze U 10

6 plasterków boczku

12 wykałaczek

½ szklanki świeżego mięsa kraba w kawałkach

8 uncji świeżego halibuta

Posyp słynną na całym świecie przyprawą Ted's BBQ Bone Dust™ BBQ

6 plasterków prosciutto w julienne

2 łyżki szczypiorku

Preparation

Temperatura wędzarni Bradley: 260°F

W małym garnku rozpuść masło. Dodaj whisky i zdejmij z ognia, utrzymując ciepło.

Za pomocą strzykawki do wstrzykiwań zassać roztopione masło whisky. Zanurz koniec igły strzykawki w środku przegrzebka. Wstrzyknij odrobinę masła whisky. Powtórzyć z pozostałymi przegrzebkami i masłem. Zamrażać.

Rozciągnij każdy kawałek boczku, aby prawie podwoić jego długość. Plasterki boczku przekrój na pół przez środek.

Każdą przegrzebkę owiń połówką plasterka boczku i zabezpiecz wykałaczką. Połóż przegrzebki na stojaku wędzarni.

Na każdą przegrzebkę nałóż odrobinę świeżego kawałka mięsa kraba.

Za pomocą bardzo ostrego noża pokrój halibuta na 12 bardzo cienkich plasterków. Połóż plaster halibuta na płaskiej powierzchni i przesuń po nim palcami, lekko, ale mocno dociskając, aby rozciągnąć i spłaszczyć plastry. Przetnij każdy plasterek na pół, a następnie skrzyżowaj 2 połówki na wierzchu przegrzebków z krabem. Dopraw do smaku odrobiną przyprawy Bone Dust™ BBQ.

Przygotuj wędzarnię zgodnie z instrukcją producenta. Ustaw temperaturę na 260°F.

Wędzić przez 45 minut. Wyjmij przegrzebki z wędzarni. Posmaruj odrobiną masła whisky, na wierzch połóż plasterki prosciutto julienne i świeży posiekany szczypiorek.

Natychmiast podawaj.