Wędzony Linguine z przegubu Przepis
Rozkoszuj się wykwintnymi smakami tego wędzonego przepisu linguine z przegubem. Czułe i zadymione przegrzebki są łączone z doskonale ugotowaną linguine, wrzucane do pikantnego sosu z szalotką, czosnkiem i cebulą i wykończone żywymi pomidorami wiśniowymi, świeżą pietruszką i posypką parmezanu. Kulinarna rozkosz, która zrobi wrażenie na twoich kubkach smakowych.
Ingredients
4 uncje suchego linguine
6-10 przegrzebków
2 łyżki oleju roślinnego
1 szalotka – pokrojona w drobną kostkę
2 ząbki czosnku - posiekane
¼ średniej wielkości cebuli - pokrojona w plasterki
3 łyżki białego wina
2 łyżki masła
Sól i pieprz do smaku
6-8 Pomidorki koktajlowe – przekrojone na połówki
2 łyżki świeżej pietruszki - posiekanej
¼ szklanki parmezanu
Preparation
Opłucz przegrzebki, usuń mięśnie odwodzicieli i osusz.
Połóż przegrzebki na aluminiowej tacy i włóż do wędzarni nagrzanej do 150°F z biszkietami olchowymi.
Wędzić przegrzebki przez 30-45 minut.
W międzyczasie w średnim garnku zagotuj osoloną wodę, dodaj makaron linguine, ponownie zagotuj i gotuj przez 8-10 minut (lub do momentu, aż będzie al dente), często mieszając.
Odcedź makaron na durszlaku i przelej zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania
Wymieszaj makaron z 1 łyżką oleju roślinnego.
W rondlu na średnim ogniu rozgrzej pozostałą łyżkę oleju.
Dodaj szalotkę, czosnek i cebulę i smaż, aż cebula stanie się przezroczysta, około 3-5 minut, następnie zdeglasuj białym winem.
Do rondla dodać makaron i wędzone przegrzebki, wymieszać.
Dodać masło oraz sól i pieprz.
Podawaj makaron ze świeżymi pomidorkami koktajlowymi, natką pietruszki i parmezanem.