Wędzony Przegrzebki Przepis
Rozkoszuj się pysznymi smakami domowych wędzonych przegrzebków. Z idealną mieszanką Bradley Demerara Cure, White Pepper i Garlic Powder, te przegrzebki są utwardzane i palenie na zimno, co skutkuje złotym brązowym kolorem i delikatnym, pikantnym smakiem, który zachwyci twoje zmysły. Ciesz się świeżymi lub w lodówce przez noc, aby jeszcze bardziej łagodne i aromatyczne wrażenia.
Ingredients
Przyprawa na 5 funtów. (2,25 kg) mięsa przegrzebków:
3 łyżki (45 ml) Bradley Demerara Cure (nie używaj więcej niż podana ilość).
2 łyżeczki (10 ml) białego pieprzu
1 łyżeczka (10 ml) sproszkowanego czosnku
2 szklanki (480 ml) wody
Uwaga: Jeśli mięso waży więcej lub mniej niż 5 funtów (2,25 kg), ilość zastosowanej mieszanki peklującej musi być proporcjonalna do tej masy. Na przykład, jeśli waga mięsa wynosi 2½ funtów (1,15 kg), wówczas każdy składnik, w tym Bradley Cure, należy przeciąć na pół.
Preparation
Przygotuj mieszankę przypraw. Dodaj przegrzebki i wstaw do lodówki na resztę dnia i na noc. W trakcie peklowania mięso od czasu do czasu mieszaj.
Następnego ranka odcedź wędzone mięso przegrzebków na durszlaku i krótko opłucz.
Mięso ułożyć w drucianych koszach wędzarniczych.
Suszyć mięso w temperaturze 60°C przez 1 godzinę lub do momentu, aż powierzchnia nie będzie już wilgotna. Nie używaj dymu. Podczas suszenia od czasu do czasu mieszaj mięso, aby mieć pewność, że wszystkie powierzchnie wyschną
Przestań używać dodatkowego źródła ciepła. Zimne wędzenie (lub wędzenie w najniższej możliwej temperaturze) przez 1 do 2 godzin. Wędzenie kończy się, gdy mięso przegrzebków nabiera atrakcyjnego złotobrązowego zabarwienia.
W tym momencie mięso przegrzebków jest gotowe do spożycia, ale będzie smakować lepiej, jeśli zostanie pozostawione w lodówce na noc, aby smak złagodniał. Wiele osób lubi oliwę z oliwek, gdy mięso jest jeszcze ciepłe.
Smażenie przegrzebków:
Jeśli mięso ma być oliwione, należy je oliwić w temperaturze pokojowej bezpośrednio po wędzeniu.
Aby naoliwić przegrzebki, umieść je w szklanym lub plastikowym pojemniku z ciasno dopasowaną pokrywką.
Dodaj tyle oliwy z oliwek, aby pokryć mięso po potrząśnięciu, zwinięciu lub odwróceniu pojemnika do góry nogami. O ¼ Do ½ Zwykle wystarcza szklanka oliwy z oliwek.
Kontynuuj mieszanie pojemnika co kilka minut przez około godzinę, aż większość oleju zostanie wchłonięta przez mięso.
Zamrażać.
Uwaga: Jeśli smak soli jest zbyt łagodny, następnym razem, gdy będziesz robić ten produkt, dodaj do listy składników około 1 łyżeczkę soli. Jeśli smak soli jest zbyt mocny, zmniejsz ilość Bradley Cure o około 1 łyżeczkę.