Wędzony owoce morza Przepis
Rozkoszuj się bogatymi i dymnymi smakami morza naszym przepisem wędzonym owocami morza! Niezależnie od tego, czy jesteś fanem łososia, krewetek, czy wielu innych owoców morza, to danie z pewnością zaspokoi twoje pragnienia i sprawi, że chcesz więcej.
Ingredients
Ten podstawowy przepis jest odpowiedni do przegrzebków, małży, małży, krewetek, ostryg i skorupiaków.
Zimny dym:
Rozpocznij wędzenie (nie włączaj ognia) na około 1-6 godzin, w zależności od produktów z owoców morza.
Preparation
Posmaruj skorupiaki olejem
Umieścić na naoliwionych stojakach z siatki ze stali nierdzewnej lub naoliwionej folii z małymi otworami
Posypać odrobiną soli
Sprawdź mięso ostryg i usuń twarde kawałki. Grube samolubne należy umieszczać na niższych stojakach
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię do około 80°C (175°F). Zamknąć przepustnicę.
Przygotowane owoce morza umieść na środku wędzarni.
Gotuj wędzarnię przez 1–2 godziny. Czas gotowania może się różnić w zależności od pogody i warunków wiatrowych.
W połowie czasu pieczenia obróć ruszty. W przypadku palenia owoców morza z muszlami może to potrwać nieco dłużej. Testuj często.
Test gotowości:
Po ugotowaniu owoce morza powinny być lekko zwarte i nieprzezroczyste.
Gotowe do podania:
Przed podaniem posmaruj olejem owoce morza.
Podawanie na gorąco: podawać natychmiast
Podawać na zimno: przechowywać w lodówce przez godzinę.
Podawaj z krakersami lub sosem do maczania.