Smoked Seafood Recipe

Wędzony owoce morza Przepis



Rozkoszuj się bogatymi i dymnymi smakami morza naszym przepisem wędzonym owocami morza! Niezależnie od tego, czy jesteś fanem łososia, krewetek, czy wielu innych owoców morza, to danie z pewnością zaspokoi twoje pragnienia i sprawi, że chcesz więcej.

Ingredients

Ten podstawowy przepis jest odpowiedni do przegrzebków, małży, małży, krewetek, ostryg i skorupiaków.

Zimny dym:

Rozpocznij wędzenie (nie włączaj ognia) na około 1-6 godzin, w zależności od produktów z owoców morza.

Preparation

Posmaruj skorupiaki olejem

Umieścić na naoliwionych stojakach z siatki ze stali nierdzewnej lub naoliwionej folii z małymi otworami

Posypać odrobiną soli

Sprawdź mięso ostryg i usuń twarde kawałki. Grube samolubne należy umieszczać na niższych stojakach

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię do około 80°C (175°F). Zamknąć przepustnicę.

Przygotowane owoce morza umieść na środku wędzarni.

Gotuj wędzarnię przez 1–2 godziny. Czas gotowania może się różnić w zależności od pogody i warunków wiatrowych.

W połowie czasu pieczenia obróć ruszty. W przypadku palenia owoców morza z muszlami może to potrwać nieco dłużej. Testuj często.

Test gotowości:

Po ugotowaniu owoce morza powinny być lekko zwarte i nieprzezroczyste.

Gotowe do podania:

Przed podaniem posmaruj olejem owoce morza.

Podawanie na gorąco: podawać natychmiast

Podawać na zimno: przechowywać w lodówce przez godzinę.

Podawaj z krakersami lub sosem do maczania.