Wędzony Ogony homara Przepis
Przez jakiś czas pragnąłem tego wędzonego przepisu ogonów homara, a potem nisko i oto, jeśli nie wysadził mnie nawet bardziej niż pamiętałem, kiedy spróbowałem ponownie.
Ingredients
2 ogony homara
2 łyżeczki przyprawy pieprz cytrynowy
4 łyżki masła
1 łyżeczka świeżej pietruszki
1 Cytryna
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Palacz
Maty nieprzywierające Bradley Smoker
5-częściowy zestaw narzędzi Bradley Smoker
Ustawienia palacza Bradley:
Drewno: Wiśnia
Temperatura: 252°F
Timer dymu: 60 minut
Timer: 45–60 minut
Preparation
Ustaw wędzarnię na wymienione ustawienia, aby umożliwić jej nagrzanie.
Za pomocą ostrych nożyczek kuchennych odetnij tylną część muszli, nie przecinając mięsa.
Wyjmij mięso z muszli i pamiętaj o oddzieleniu mięsa od błony (zwykle dzieje się to automatycznie podczas odrywania mięsa od muszli).
Mięso ułożyć na wierzchu muszli i doprawić przyprawą z pieprzu cytrynowego. Używając skórki z cytryny, zetrzyj około 1 łyżeczki skórki na wierzchu mięsa. Pokrój pozostałą ilość cytryny (wykorzystam później).
Połóż homara na nieprzywierającej macie Bradley Smoker, następnie na metalowym stojaku i włóż do wędzarni na 30 minut.
Wyjmij ogony homara z wędzarni i umieść je na żeliwnej patelni. Na wierzch każdego ogona nałóż dwie łyżki. masła, posypać natką pietruszki, plasterkiem cytryny i wycisnąć plasterek cytryny na wierzch mięsa.
Włóż ponownie do wędzarni i gotuj, aż najgrubsza część mięsa homara osiągnie 140°F temperatura wewnętrzna.
Cieszyć się!
Przepis wg Moody smakosz Tulsa