Smoked Lobster Tails Recipe

Wędzony Ogony homara Przepis



Przez jakiś czas pragnąłem tego wędzonego przepisu ogonów homara, a potem nisko i oto, jeśli nie wysadził mnie nawet bardziej niż pamiętałem, kiedy spróbowałem ponownie.

Ingredients

2 ogony homara

2 łyżeczki przyprawy pieprz cytrynowy

4 łyżki masła

1 łyżeczka świeżej pietruszki

1 Cytryna

Użyte wyposażenie:

P10 Bradley Palacz

Maty nieprzywierające Bradley Smoker

5-częściowy zestaw narzędzi Bradley Smoker

Ustawienia palacza Bradley:

Drewno: Wiśnia

Temperatura: 252°F

Timer dymu: 60 minut

Timer: 45–60 minut

Preparation

Ustaw wędzarnię na wymienione ustawienia, aby umożliwić jej nagrzanie.

Za pomocą ostrych nożyczek kuchennych odetnij tylną część muszli, nie przecinając mięsa.

Wyjmij mięso z muszli i pamiętaj o oddzieleniu mięsa od błony (zwykle dzieje się to automatycznie podczas odrywania mięsa od muszli).

Mięso ułożyć na wierzchu muszli i doprawić przyprawą z pieprzu cytrynowego. Używając skórki z cytryny, zetrzyj około 1 łyżeczki skórki na wierzchu mięsa. Pokrój pozostałą ilość cytryny (wykorzystam później).

Połóż homara na nieprzywierającej macie Bradley Smoker, następnie na metalowym stojaku i włóż do wędzarni na 30 minut.

Wyjmij ogony homara z wędzarni i umieść je na żeliwnej patelni. Na wierzch każdego ogona nałóż dwie łyżki. masła, posypać natką pietruszki, plasterkiem cytryny i wycisnąć plasterek cytryny na wierzch mięsa.

Włóż ponownie do wędzarni i gotuj, aż najgrubsza część mięsa homara osiągnie 140°F temperatura wewnętrzna.

Cieszyć się!

Przepis wg Moody smakosz Tulsa